stockholmshanghai.blogg.se

Härlig lördag….. och krysantemum show

Kategori: Shanghai

 
Imorse var herrn och jag uppe med tuppen för att ge dottern en kram när hon skulle åka på skoltripp till Thailand. De ska bygga en vattentank , samla in pengar till de drabbade i  Filippinerna genom att spela  en match i "dodgeball" samt träffa en annan internationell skola.
 
Eftersom vi ändå skulle upp tidigt tänkte vi utnyttja dagen och göra en utflykt till "vattenstaden" Suzhou. I går fixades tågbiljetter och vi planerar ut en lämplig rutt i staden. 
 
I morse åkte vi således  till Shanghai Railway station .....som är jättestor...... och går till vår plattform.
DÅ kommer vi på att ( trots att vi fått information om detta ) vi har glömt passen dvs vad som är våra ID handlingar och får förstås inte följa med på tåget.
 
 
Jaha, det var lite snopet må jag säga... ......klockan är 9 på morgonen och vi är redan på G ....,...går och tar en kaffe och bestämmer oss för att istället åka till Gongqing Park och se den pågående Shanghai Chrysantemum Exhibition. Häromdagen blomstermarknaden och idag "Mums".....man kan tro att jag är blomsterfanatiker, ha ha.....icke då ....visst gillar jag vackra blommor men har inga "gröna fingrar" och är egentligen inte särskilt intresserad av trädgård.....men det är en fin dag och det verkar lite spännande att åka till den stora och vackra parken.
 
 Krysantemum  showen lockar drygt 10 000 besökare under de  tre veckor den pågår .
Circa 100 000 plantor har använts i utställningen. 
 
 
Krysantemum har en hög ställning inom kinesisk kultur, den symboliserar höst och är ett vanligt motiv såväl på målningar som i poesi.
 
 
 
 
Besökarna  älskar verkligen blommorna och fotograferar dem från alla håll och kanter
 
 
 
Torkade krysantemum blommor är också ett populärt te som dricks på hösten och anses ha goda egenskaper vad gäller att förebygga influensa .
 
 
 
Picnic i solen
 
 
Fiske
 
 
 
 
Poppis att åka i de färgglada båtarna ........men underhållet ???..... tja 
 
 
 
Vackert tehus
 
 
På tork i höstsolen
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: