stockholmshanghai.blogg.se

Härlig lördag….. och mer av HongKong

Kategori: HongKong

 
 
Vaknar till ännu en vacker morgon.  Ute på balkongen beundrar jag  väninnans gröna fingrar.
 
 
 
Årets skörd av citroner är än så länge 8 stycken men några till är på mognad.
 
 
 
Det är verkligen härligt med allt vatten runt stan och mellan HongKong ön och fastlandet där bla Kowloon ligger går turerna tätt med de här fina färjorna.
 
 
 
 
 
Känns som när vi var små och åkte Djurgårdsfärjan ...... inredningen går lite i samma stil , så fint med alla trädetaljer.
 
 
 
 
Intressant utbud i gatustånden......nätpåsen i mitten innehåller.....
 
 
de här små raringarna
 
♠♠♠♠
 
 
 
Vi ägnar ett antal timmar åt att besöka några antikaffärer.......  väldigt roligt och intressant men att handla antikviteter är en djungel i Kina, vi diskuterar  Oxfordt T.L. tester ( för de som vill veta mer se, http://www.oxfordauthentication.com ) som är ett test som görs för att fastställa ålder på ett föremål  , äkthetsintyg,  tittar på varandra för att checka på vilken nivå vårt förtroende för  affärsinnehavarna ligger och förhandlar om priser men dagens inköp blir slutligen ändå ganska ringa. Jag och herrn faller för en mäktig häst  och en vacker teburk......bägge dock nyproducerad efter gamla förlagor .  Phu ... känns som ett klokt val idag . Vi måste nog studera prisnivåer mm betydligt  mer innan/ om vi slår till. Även om vi  i första hand köper ting för att de är vackra är det inte roligt att bli lurad av skrupelösa affärsidkare.....  särskilt när det handlar om betydande summor.
 
 
Diskussionerna med antikhandlarna har gjort oss alla hungriga och vi slår oss ner  inne hos i en trivsam fransos som dukar fram en härlig charkbricka och gott vin .
 
♠♠♠♠
 
Hem för att  byta om och hämta upp väninnan som arbetat hela dagen. HongKong praktiserar fortfarande
sex dagars arbetsvecka så lördag är vanlig arbetsdag för henne.
 
Taxitur till kvällens restaurang som vi tipsats om skall ha väldigt spännade mat.
 
 
 Här  får vi sitta en stunda utanför och vänta på ett  bord.
 
 
 
Som sagt spännande skulle det vara och enligt matsedeln till och med GOURMET ..... det tror vi säkert , ha ha. ...men VI behöver använda "livlinan" och vännerna ringer sina lokala buddies för att få lite vägledning i beställandet.
 
 Resultatet : Vi kan väl säga så här "somt" var väldigt gott "somt" NOT .
 
 
 
 
Men himla kul ställe med härlig stämning .
 
Vidare till  fantastiskt stilig bar uppe på 118:e våningen 
 
 
 
 
 
 
GOD NATT
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: