stockholmshanghai.blogg.se

Sköna Söndag …..och kammarmusik

Kategori: Shanghai

 
Ganska varmt men regnigt.....hösten börjar komma här med. Extra mysigt då att stanna inomhus . Herrn och jag åker ner till Restaurang M on the Bund som några söndagseftermiddagar i månaden anordnar konserter med kammarmusik .
 
Blir glad när jag ser dagens program eftersom gruppen Energico Quartet valt att även spela ett stycke av en kvinnlig kompositör, Fanny Hensel- Mendelssohn ( 1805-1847 )  äldre syster till Felix Mendelssohn. Hon delade samma  typ av uppfostran och musikutbildning som sin bror och ansågs minst lika begåvad. Bägge började tidigt att även komponera musik. Men så klart , det var inte lätt för henne eftersom  dåtidens syn på kvinnliga kompositörer var att det var något de kunde ha som hobby men inte som yrke. Felix stöttade henne på så vis att några av hennes stycken  till att börja med publicerades under hans namn . När hon var 24 år gifte hon sig och året därpå fick hon sitt enda barn , en son. Även hennes man uppmuntrade henne att fortsätta komponera. Fanny dog vid 42 års ålder , Felix vid 37.
 
 
 
 
Musikerna var väldigt duktiga  och det var hur mysigt som helst att sitta i skymmningen med en god drink och lyssna på de vackra musikstyckena. 
 
 
 
 
För de Shanghaibor som läser min blogg  ( och inte redan gjort det ..) vill jag tipsa om att via M on the Bunds hemsida  signa upp för deras nyhetsbrev så får ni information om de musik och litteraturevent som restaurangen anordnar.
 
  
 

Kommentarer

 • Karin säger:

  Tänk att få höra kammarmusik på detta vis. =) Underbart! Vill till Shanghai!

  Svar: Ja Karin de är verkligen härliga......musikaftnarna på restaurang M on the Bund. Konceptet vacker musik framförd av väldigt duktiga musiker i trevlig miljö tycker jag är ett oslagbart sätt att spendera tid på oavsett om det är här i härliga Shanghai eller på någon annan fin plats.Ha en underbar dag och välkommen att titta in på bloggen igen närhelst det passar dig.
  M
  M W

  2014-03-15 | 11:49:45
  Bloggadress: http://karinadlib.blogg.se

Kommentera inlägget här: