stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

NO Service

Kategori: Stockholm

 
Efter en vädermässigt ganska trist vecka så vaknar vi till en ljuvligt solig och vacker morgon.......lite småtrötta i huvudet  efter gårdagskvällens INTENSIVA planerande , fniss. 
 
 
Tar betydligt längre tid att packa, bära in cykel, slänga blommor, gå med grovsopor och allt annat småfixeri som måste göras innan vi lämnar....och vi  hinner  inte som tänkt sitta och mysa  en stund på fiket över en god frulle .
 
Således  är det inte med det absolut bästa humöret vi anländer  till  Terminal 2 på Arlanda ......inte ens en kaffe har vi lyckats få i oss och omedelbart dras mungiporna ner ytterligare ett hack.
 
 
 
Global Blue som är det bolag som administrerar tax free kvitton har helt enkelt STÄNGT sitt bås på Terminal 2 och hänvisar till Terminal 5.....jaha ...och den ligger ju inte precis runt hörnan !!!
 
 Tror ni att det går någon buss mellan terminalerna ?   NOT
 
Har vi vansinnigt tunga och många väskor  ? ...YES 
Är bland annat därför vi även har en anseelig hög med kvitton som vi önskar processa.
 
Jublar taxibilarna som står i en lång rad utanför  terminalen över att få en 5 minuters körning ? ...NOT
Kan förstå dem ....i deras ögon blir det inga pengar och de förlorar sin plats i kön.
Till slut förbarmar sig en vänlig äldre chaufför över oss och det lilla extra äventyret mellan terminalerna  landar på 180 helt onödiga kronor !!!
 
Har vi ont om tid ?...YES
Fast  vi är på plats lite drygt två timmar innan avgång men med de här extra turerna rinner förstås tiden iväg och det blir REJÄLT stressigt.
 
Ringer till 5an.....Hur har ni  dvs Global Blue TÄNKT det här då ?!!!
 
Det vill jag bara säga att det är förstås inte de hyggliga ungdomarna som bemannar 5an som ICKETÄNKT ...de gör allt vad de kan för att hjölpa oss trots att de har datatrubbel...förstås.....och inte kan få ut en slutsumma på min hög samt att de får scanna in kvittona två tre gånger för att systemet  hela tiden lägger ner ....phu .
 
 
 
Visar det sig att en av butikerna vi handlat i använder sig av ett annat inlösande taxfree bolag  som vi aldrig hört talats om ?... YES
Men innan vi hinner få TOTALA sammanbrottet får vi upplysningen att det bolaget finns här på Arlanda....vi behöver bara gå hit och sen dit och nerför trappan mm mm ......Ok, ok  vi det här laget är vi helt uppgivna så vi följer anvisningarna och traskar iväg.
 
ÄNTLIGEN
 
 
 
några timmar senare framme i Helsingfors lugnar vi ner oss och får både kaffe, vin och lite gott att äta i Finnairs trevliga lounge .
 
 
Är alltihopa ett  I-LANDSPROBLEM !!! ,....YES självklart,...men ändå så .....
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: