stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

BRON

Kategori: Sydney

Inte alltid lätt att som TURIST hitta roliga och vettiga aktiviteter att göra .....särskilt hela familjen tillsammans  med äldre barn. Utbudet är ofta rätt generellt och ytligt och ungdomarna tycker inte alltid att det vi gillar är lika intressant.
 
Därför vill jag varmt rekommendera  framtida Sydneyresenärer en väldigt kul grej.....BridgeClimbing via lejdare och trappor upp till toppen på Sydney Habour Bridge .
 
 

Iden om att starta broklättring för allmänheten föddes 1989 när företaget Bridge Climb´s grundare och ordförande Paul Cave deltog i the Young Presidents Organisation World Congress i Sydney och ett av inslagen  under konventet var en tur upp på brospannet. Paul tänkte att det skulle kunna vara en permanet aktivitet för allmänheten. Han fick därefter  i nästan tio år föredra sin ide för stadens styrande, säkerhetsexperter, media, skönhetsrådet mm innan samtliga tillsånd gavs och världens första broklättring för turister kunde börja.

 
Sedan verksamheten 1998 startade har över 3 miljoner människor från 137 länder gått uppe på  bron och beundrat utsikten över Sydney Habour. Fyra olika typer av turer erbjuds som gryning, dagtid, skymmning och natt.
 
 
Glamourfaktort är inte den högsta i våra gråblå overaller men de har ett syfte .....typ kamouflage mot bron mest för att inte störa bilisterna som kör under oss . Alla bilister kanske inte vet att det klättrar omkring ett gäng turister däruppe på brospannet och kan bli rätt distraherade  om de plötsligt får syn på någon högt över körfältet  när de i full fart passerar bron. I övrigt skyddar de från vind och smuts när man klättrar.
 
Tjusig bild på oss när vi nått toppen på 142 m. 
Underbar utsikt över hamnen och staden därifrån. 
 
 
Vid biljettkontoret  finns förstås även en vägg med liknande fotografier av kända personer som klättrat bla Kylie Minogue, Zac Eftron, Nicole Kidmans, Robert de Niro , Oprah Winfrey och prins Harry.
 
Själva aktiviteten blev för några år sedan utnämd till Bästa Turistattraktion och listas högt  på många av de sighter som ger tips om vad  besökare kan göra i Sydney.

♠♠♠♠

 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Supercoolt!

    Fanns det med på bucketlist? check!

    Vilka underbara bilder från mailen idag, var e alla människor? Kram miss you all

    Svar: Ja det var verkligen en kul grej att göra. Green Island är en finfin ö och jodå det finns andra gäster här ....men de flesta är bara över dagen så halv fyra åker de hem och lugnet lägrar sig . FANTASTISK solnedgång.
    Miss y too .Gott Nytt År på er alla. Kram
    M W

    2014-12-26 | 16:46:11
  • Grandma säger:

    Höjdrädd som jag är skulle jag aldrig komma på tanken men gläds åt att ni alla tre uppskattade bedriften. Ni degar verkligen inte bort er semester!

    Svar: Jodå just nu är vi på Green Island och förutom en 30 minuters snabb promenad runt ön varje morgon är det framstupa sidoläge på solsäng som gäller, ha ha. Läser nya böckerna, lyssnar på nedladdad radio och tittar ut över turkosfärgade vattnet mot horisonten. Helt ljuvligt. Kram
    M mfl
    M W

    2014-12-29 | 10:47:37

Kommentera inlägget här: