stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Köttbullar, Saffransbröd och Dumplings

Kategori: Shanghai

 
Idag arrangerade vår omtänksamma hyresvärd, Business Sweden, en jullunch för
samtliga sina hyresgäster ........således traskar vi  återigen bort mot fina Four Season för att smörja kråset. 
 
 
 
Inte bara slumpen som gör att  många av årets julevent sker just här ....... med en svensk hotellchef som kan avsmaka  the Chefs olika resultat vid grytorna har FS en klar fördel jämfört med de andra stora restaurangerna i stan vad gäller att lyckas uppnå det vi önskar .
 
 
Charmigt blågult  pynt och buffé som innehåller allt från köttbullar till dumplings. Majoriteten av medarbetarna hos de bolag som hyr kontor i lokalerna är kineser därav är också majoriteten rätter mer anpassade för deras preferenser än vad vi generellt är vana vid när vi tänker svensk julbord . ......det mesta är dock väldigt gott och slinker ändå  ner med god fart.
 
 
Men innan vi slår oss ner vid borden blir vi  ombedda att komma ut från matsalen........jag är inte helst säker på vad det var vi skulle göra....men förstår det som om det är ¨någon slags utmaning. Alla står i en ring och musiken börjar spelas. Det är den gamla låten Kung Fu  Fighting  och BS chef räknar 1,2,3 och på trean ska vi liksom skuggboxas och ropa ho, ho ,ho i takt med refrängen. Vår aktivitet filmas och  snutten ska därefter               sändas / läggas upp någonstans som en julhälsning/utmaning...fniss 
 
 
Kollegan sällar sig till den i stunden skapade kören ....och  tilll stort jubel  river  de av några fina julsånger...intet öga torrt, ha ha
 
 
Mätta och belåtna är det dax att åka tillbaka till kontoret .......noterar på väg ut att FS fantastiskt  kreativa blomstergäng  under vår lunch hunnit skifta arrangemanget i lobbyn från tjusigt rött och julinspirerat till denna ljuva och mer vårlika uppsättning. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: