stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Sköna Söndag och 30 timmar HK

Kategori: Hong Kong

 
Känns som om jag bara vilat  huvudet på kudden så var det dax igen. Klockan ringer vääääldigt tidigt. Dock hoppar vi snabbt upp och sitter 5.30 i bilen. En tur till Hong Kong är oavsett tid på dygnet en uppiggande
händelse.
 
Staden möter oss med sol, milt väder  och vackert julpynt.
 
 
Helgens tur är mestadels arbetsrelaterad .
Business  of Design Week har pågått hela veckan och Sverige är  årets värdland  och Herrn ska dit för att träffa kollegor och kunder......å jag , ja jag  passar bara på att hänga med .
Takten är således rätt intensivt för att han ska hinna med alla sina besök.  
Ett snabbt stopp på hotellet för att  droppa resväskorna och sen direkt vidare till kongresscentret.      
 
 
Svensk kreativitet har visats upp i utställningarna  och många  intressanta föreläsningar har getts av bland annat de här spännande personerna  Mikael Schiller Acne, Thomas Sandell, Shaun Rein författare Kina, Magnus Nilsson Restaurang Fäviken, Rem Koolhaas Arkitekt Holland,Shelley Fox Parsons New York, Lars Falk Volvo Design, samt Lars Nitve  Museichef i Hong Kong.
 
 
 
Volvo visar upp sin nya tjusiga modell XC 90 och kön var LÅNG av alla som ville hoppa in och känna på interiören.
 
 
 Coola hushållsassistenter i retrostil väckte också stor uppmärksamhet. 
Den här bilden tillägnas våra vänner familjen B som tillbringar en hel del tid i trakten för produktens tillblivelse.
Där har vi under många somrar besökt deras fina lilla by i hjärtat av Småland och upplevt härliga dagar tillsammans , med och utan les kidds. 
 
 
 
 
 Vi lämnar expot och åker ner mot mer centrala kvarter för en fika och lite shopping.
Hong Kong är en livlig stad och gatorna är alltid fullla med människor. Några protesterare såg vi dock inte till .  Även om de har minskat till antal så håller de fortfarande ockupationen vid liv men finns mestadels i finanskvarteren.
 
 
 Hem till hotellet för 45 minuters vila innan vi möter Herrns kollega  för nästa event
....Closing Party  i MPQ de Tour... för de svenskar som varit inblandade i Design veckan .
Värd för eventet var Jörgen Halldin, Sveriges Generalkonsul i Hong Kong  .
 
 
 MPQ som är fd Married Police Quarters är en läcker fastighet från 50-talet som nu renoverats och förvandlats till en  hubb för kreativa med designers, konstnärer, butiker, och estauranger . Ligger  i  ett trevligt kvarter  mitt i smeten .
Nu under veckan har  också några svenska popup stores öppnat  tex Stockholm som bland annat Handelskammaren hjälpt till att driva.
 
 
Herrn minglar runt med sina kunder men vi träffar även kollegor och vänner bla vår ¨normala ¨ värd när vi vid andra tillfällen besöker staden.
 
 
 
 Kvällen är ljum och  ute på gården mellan husen har ett stort bord dukats upp med lite svenska godsaker.
Lax, köttbullar, lingonsylt, hårt bröd , saffransbröd och god kaka.
ALLT
sköljs ned med  läskande Vargtass ....som tur är den rätt svag 
 
 
Framåt midnatt  bjuds vi upp på loftet där dans under mystiska lampor ska ske
MEN
nu tar den tidiga morgonen ut sin rätt på oss .....vi kroknar och åker till hotellet  för att sova 
 
 
Söndag morgon glider vi in i lobbyn till Four Season för frukost med väninnan ....ja hon som annars brukar vara vår värdinna när vi besöker staden. Hon kom hem från jobb i Peking sent igår kväll och var därför inte med på partyt utan då fick vi endast njuta makens trevliga sällskap.
 
 
Otroliga utsmyckningar.......tips för den händiga .....nedan söta snögubbe,  helt gjord i nejlikor,   borde inte vara helt orimlig att få till på egen hand.
 
 
 
Till fräsch frukost får vi nu i alla fall en stund tillsammans och bubblar på om ungdomarna, jobb, vänner, reseplaner, internationella skolor  ...mm mm
SEN
kollar hon kalendern och upptäcker att hennes nästa möte inte alls är på detta hotell som hon trodde ....utan en bit bort ...och måste rusa iväg ....oj oj oj  tur ändå att hon såg det i tid.
 
 
Herrn och jag som har det lite lugnare idag sitter kvar , tar en kaffe till, läser tidningar och... ja bara har det bra.
 
 
 Vi går ner mot city och ett trevligt mall som heter the Landmark. Bra urval av butiker och nice restauranger.
Hittar några fina julklappar, fönstershoppar och avslutar med en lunch innan det är dags för mig att åka till flygplatsen och hem till Shanghai. Herrn stannar kvar några timmar till innan han och kollegan flyger vidare för en tre- dagars tur och besök  hos olika kunder.
 
♠♠♠♠ 
 
 
 

Kommentarer

  • Eva peva säger:

    Otroligt läcker maskin, mkt cool och rätt färg för oss, skam att vi inte har någon. Tack för fina ord och tjusig bild på M och dig, vilken helg....puuuhhh

    Svar: Ja det tempot var inte att leka med, ha ha ......i landsproblem förvisso men jag är helt slut efter denna säsong. Ska bli otroligt skönt med semester, sol och SÖMN.Vi försöker höras till helgen, Trevlig Lucia Hälsa
    Kram
    M
    M W

    2014-12-11 | 20:32:23
  • Grandma säger:

    Jag blir alldeles matt bara av att läsa vilket program ni har! Men intressant och säkert lärorikt är det hela, tror jag.

    Svar: Ha , ha ....ja just nu har det verkligen snurrat på i extra hög fart ...men from måndag har både jag och A jullov. Något vi firade ikväll med en annan familj då vi åt söndagsmiddag ihop medan vi diskuterade kul grejer att göra i Sydney och Melbourne där de tillbringade förra julen. Vi fick många kul tips Trevlig 3e AdventKram
    M W

    2014-12-13 | 10:31:54

Kommentera inlägget här: