stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Almedalen Dag 3

Kategori: Allmänt

 
Frukost  i duggregn hos favoriten Arla och Expressen
Idag intervjuas Filippa Reinfeldt om sjukvården i Stockholm.
 
 
Det delas förstås ut fräscha morgontidningar och vi bläddrar lite förstrött i dem.........
 
MEN TITTA DÄR DÅ.......väninnan och jag är med på ett hörn.
 
 
Lite märkligt ändå att vi här ser ut som om vi försöker lösa all världens problem !!!
 
Då vi i själva verket lyssnade på när det trevliga paret, som var vana Almedalare , på ett humoristiskt sätt berättade för oss HUR man ska äta sig igenom dagen....
dvs GRATIS.....
eftersom vissa seminarier förutom kaffe som så gott som alltid ingår ibland även bjuder på god smörgås, laxtallrik mm mm och vi fnissade gott åt deras roliga råd kring hur det ska gå till.
 
 
Nu har alliansen anlänt och håller hov vid Visby Strand. Här intervjuas Annie och Fredrik......som dock blev gömd bakom kameran. Björklund och Hägglund står precis utanför bilden.....kände att jag liksom inte kunde ropa till dem att snälla flytta ihop er och LE....bara för att min bild skulle bli bra, ha ha 
 
 
Efter att förmiddagens seminarier är avklarade slår vi oss ner hos Telia för lite jobb och bloggskrivande i väntan på att väninnan som bor nere på södra Gotland ska komma......och nu börjar faktiskt solen titta fram mellan molnen. 
 
 
 
Det är fantastiskt kul att träffa vår väninna särskilt för mig som inte sett henne på några månader och vi börjar med en
LÅNG mysig lunch i SOLEN för vi har VÄLDIGT MYCKET att prata om .
 
 
 
Därefter slår vi oss ner i Skandias mysiga trädgård för att lyssna på Unicef och ett seminarium om Barnkonventionen som fyller 25 år.
 
 
Vi passar också på att signa upp oss som medlemmar i 1,6 miljoners klubben.
 
Klubben grundades 1998  av Alexandra Charles som också är dess  ordförande . Anledningen var att hon hört två professorer berätta om hur mansdominerad forskningen är och hur kvinnor diskrimineras i vården. För att kunna sprida information ur ett mer kvinnligt perspektiv, inte bara om hjärtsjukdomar utan också om andra ämnen, bildades 1,6 miljonerklubben. Namnet kom av att det då fanns 1,6 miljoner kvinnor över 45 år i Sverige.

Idag informerar klubben om allt som rör kvinnans situation. Utöver sjukvården engagerar de sig i kvinnors förhållanden på arbetsmarknaden, invandrarkvinnors situation, miljö, ekonomi och  kultur .

Genom att skapa opinion och sätta press på myndigheter, politiker och forskare vill 1,6 miljonerklubben skapa ett friskare samhälle med ökat hälsomedvetande och livsglädje för alla kvinnor i alla åldrar. 

1,6 miljonerklubben är idag en av landets största kvinnoföreningar och har ca 33 000 medlemmar. 

 

 
 Dagen avslutas återigen med trivsamt mingel i Gotlandsbolagets fina trädgård.
 
Vinkar av väninnan som åker hem med båten .
I morgon på Kina dagen  får jag klara mig själv.
 
 
♠♠♠♠
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: