stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

En Naturlig Skönhet

Kategori: Shanghai

 
Bilparken i Shanghais innerstad är av oväntat god kvalite och så gott som dagligen ser jag tjusiga och välutrustade  vrålåk....ibland dessutom lackade i någon stark färg med personlig touche......
som tex den Ferrari i cerisrosa !!! som körs runt av en  cool dam i mogen ålder.
  
 
Bild lånad av min bloggkollega shanghaijavisst
 
 
 
Blingad Honda
 
Eller som bilen ovan, vanligt kromad logga...glöm det . BLING ska det vara.
 
Därför undrar jag varför den här i och för sig vackra men ganska oansenliga röda bilen väcker sådan uppståndelse när förbipasserande noterar den där uppe på flaket.
Många ( mestadels killar ) stannar och tar foton.
 
 
Visar sig att det är en Tesla dvs en amerikansk elbil. Namnet kommer från fysikern Nikolai Tesla som bland annat utvecklade modern växelströmsteknik.
 
Modellen på vagnen är en av företagets tre modeller och den heter  heter Tesla Model S  och har ett batteri  som klarar 480 km  på en laddning. Bilen började säljas i USA i juni 2012 och har  prisats för sin  höga teknologi och många bilexperter och biltidningar har utnämnt Model S till "årets bil" eller liknande. 2013 började bilen säljas i Sverige. Enligt uppgift ligger priset från 500 000 SEK och uppåt beroende på utrustning.
 
Bara två dagar senare läser jag i China Daily att köpare av en Tesla ( eller annan miljöbil)  kommer att erbjudas en nummerskylt helt utan kostnad. I Shanghai är det inte bara att köpa en bil man måste också få en licens. Varje månad auktioneras ca 10 000 nummerplåtar ut och just nu ligger priserna strax under 90 000 SEK per bil.
Allt i syfte förstås att hålla igen antal bilar på vägarna som en del i arbetet med att  få ned luftföroreningarna .
Genom att också premiera köparna av miljöbilar visar ledningen på hur viktigt deras inriktning  på miljön genom ett antal förbättrande  åtgärder är.
 
 
♠♠♠♠
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: