stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Härlig lördag......röda paviljongen

Kategori: Shanghai

 
Grått och Regn ....... en  helt perfekt dag för museum.
 
 China Art Museum som ligger i den läckra röda paviljongen känd som the Oriental Crown och  som byggdes till Expot 2010 verkar spännade .....så vi åker dit.
 
 
The China Pavillion var Expots största byggnad och en av de få som var avsedda att vara permanent . Vilket kanske motiverade att den även var Expots dyraste med en byggkostnad på runt 1.4 miljarder SEK  .
Sedan oktober 2012 används byggnaden för  China Art Museum , just nu Asiens största konstmuseum.
 
 
Flera specialutställningar pågår samtidigt bland annat en med Rubens och andra berömda  flamländska mästare vilket förstås drar horder av besökare.
 
 
Jag tror att museet måste ha en engelsk hemsida men när jag sökte på internet  fick jag inte upp någon utan hittade bara en några år gamml tidningsartikel . I den stod det att museet inte tar något inträde men biljetter måste beställas och skrivas ut minst två dagar innan besöket !!!!.........vilket lät märkligt ......så vi testade att åka dit ändå .
 
 
 
 
 
 
Väl framme ställer vi oss i den mycket LÅNGA kön ... .. som dock hanteras ypperligt av vakterna och vi slussas fram med bra fart....vid sidan om kön ser vi en  liten byggnad som det står tickets på.... men inga människor framför   ...går dit  i alla fall och får tre biljetter .... tbax i kön och slussar vidare.
Ja, vi förstår ingenting men in i museet kommer vi.....fast ingen vill se på biljetterna.
 
 
Väl inne inser vi hur STORT museet är .
Sal efter sal med spännade verk men ändå.........efter ett tag kan vi inte ta in mer..... det får helt enkelt bli fler besök.
 
 
Av Rubens dock blev inget . Till just DEN salen behövde vi förstås en särskild biljett och om vi tolkade vakterna rätt skulle vi ha köat för de biljetterna kl 9 på morgonen. NU var dagens skörd redan slut.
 
OK, OK fanns som tur var mycket annat kul att titta på.
 
 
Innan middag drink på favoriten Peninsula.
Men på grund av vädret var fina terassen stängd så vi fick istället mysa inne i baren.
 
 
Efter middagen strosade vi nere vid floden och som VANLIGT måste vi bara ta en bild med häftiga sky line i
bakgrunden........
 
 
......och  som VANLIGT kom några kineser fram och ville fota sig med oss.
Mycket fniss och V tecken blev det.
 
 
GOD NATT 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: