stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Såååå mycket människor

Kategori: Shanghai

 
Vi har stämt möte med väninnan utanför McDonalds i Yuyuan Garden och det verkar som om åtminstone hälften av de uppskattningsvis 4 miljoner turister som denna helg ska besöka Shanghai är just DÄR.
 
 
 
Som tur är har  vi inte tänkt traska runt i området utan vi är på väg till  Yu Shanghai Tea House ,en tesalong  som ligger på 4e våningen..
Sååå skönt däruppe .......vacker utsikt , lugnt och rofyllt ute på verandan
 
 
 Dax för tecereomoni 
 
 
Vi testar grönt te, Oolong te, Pu'er te och Jasmine te
Mina favoriter är Oolong med ginseng samt baby Jasmine, herrn föredrag  det lite starkare Pu'er te och vi testar en variant som är lagrad i  5 år .
 
 
Stora tebollar som  läggs i hett vatten i teglas eller i tekannor av glas  utvecklas till blommor . Det är mest för show eftersom det är väldigt vackert men enligt vår tevärdinna blir inte smaken den bästa .
 
 
 Senare på kvällen ska vi äta på restaurang Mercato som ligger nere vid the Bund och tar en taxi till Penisula för en drink på deras terass innan middagen.
FULLSTÄNDIGT KAOS nere vid tthe BUND
Verkar som om de resterande 2 miljonerna är här nere.
Alla bilar tutar och trafiken står helt still.
 
 
Vi överger vår taxi och börjar promenera.......
 
 
Vi stannar till vid Peace Hotell  som lyser vackert grönt och  tänker att vi testar att åka  upp  på restaurang Shooks takterassen istället för Penisula. Utgår från att det är smockat med folk.
 
 
 
Men nejdå
 
Så gott som folktomt!!!!
 
Ja smaken är som baken.....vissa gillar att trängas med 2 miljoner människor ...vissa gillar att sitta och njuta folklivet några trappor upp smuttandes på en god drink.
 
 
Alltid blir vi helt tagna av den häftiga utsikten och bara MÅSTE ta några bilder till .
 
GOD NATT
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: