stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Kung Pao Chicken

Kategori: Restaurang och Bar

 
Jag både älskar att äta och laga god mat....och gärna tillsammans med andra.
Cooking Classes  är därför hur kul som helst.
Ett litet gäng som alla är passionerade inför uppgiften tillsammans med en entusiastisk Chef och när underverket är klart sitter vi ned och bara njuter ihop.
 
 
 
Idag är syster och jag  på Liberty Kitchen och vi ska laga några kinesiska rätter bland annat min favorit 
Kung Pao Chicken 宫保雞丁
 
 
 
 

Det här är en klassisk Sichuan rätt och ingredienserna  är bland annat  kyckling,jordnötter,grönsaker, chilipeppar.

 

 

Myten kring rätten berättar att  den är döpt efter Ding Baozhen ( 1820 - 86  sena Qing dynastin ) som var guvenör i provinsen. Hans titel var Kung Pao. Maträttens namn och  association till Ding medförde att namnet under Kulturrevolutionen ansågs politiskt inkorrekt och ¨döptes ¨ om till Fast fried chicken cubes men återfick därefter sitt ursprungliga  när det politiska läget förändrades under 1980-talet.

 

 
Vi skär ut dekorationer som ska pryda den färdiga rätten.
 
Inte min starkaste gren precis......nedan ska föreställa  en kanin och en blomma...tja
 
 
 

食卡飽

(chia̍h kah pá) - Eat till satisfied 

 

Kommentarer

  • Grandma säger:

    Marianne, ibland tror jag att du var asiat i en tidigare inkarnation för du är alltid positiv till och öppen för saker i den kinesiska traditionen. Och det är rätt. Man ska ta seden dit man kommer.

    Svar: Är verkligen nte särskilt svårt här där det finns så mycket läckert att se och uppleva .
    Kram
    M
    M W

    2014-09-27 | 12:41:56

Kommentera inlägget här: