stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Skön Söndag bland skulpturer

Kategori: Shanghai

 
I går kväll tipsade vännerna om ett kul ställe i västra Shanghai som kallas för  Red Town med Shanghai Sculpture Space.....lät spännande  tyckte vi och åkte dit idag .
 
 
 
Området ligger kring en före detta stålfabrik som renoverats och nu innehåller ett antal gallerier, cafeer ,musikbarer och kontor. Mellan husen finns en stor gräsmatta med några moderna skulpturer av kinesiska konstnärer.
 
 
 
En blandning av trendigt upprustade lokaler och hus som verkligen sett bättre dagar.
Mysigt med familjer , unga par och olika kompisgäng som har picnic, bara tar en fika eller leker bland skulpturerna. 
 
 
Sommarens utställning  på just det här galleriet  består av litografier.
Vi blir glatt överraskade när vi ser att vi känner igen tre av konstnärerna vars verk vi tidigare sett och gillat.
Så vi går in.
 
 
 
...och jodå  det mesta är redan sålt men de har några fina blad  kvar där inne men vi tappar helt lusten att fråga vidare .......vi STÖR nog ....viskar vi och går ut igen.
 
 
Granne med  de  ¨upptagnaga¨  ligger ett fint litet museum för moderna konst....
The Minsheng Art Museum 
 
Här är personalen precis tvärt om......trevliga, alerta och artiga ...men tyvärr håller de just nu på och hänger verken för den kommande showen,  om kinesiskt fotografi , så det är inte mycket att se utan vi hälsas varmt välkomna till invigningen .
 
 
Vi vandrar vidare och hamnar mitt i en fotografering av en ung trendig gosse som poserar och ler fint mot kameran. 
 
 
 
Dax för fika
 
 
Och även om den här spännade tingesten ser ut att leverera utsökt kaffe så är inte iscoffee min melodi utan trots värme  ute vill jag ha mitt kaffe varmt
 
 
Herrn och jag är på span efter en vacker tuschmålning och nu hittar vi ett galleri som har ett intressant utbud av målningar av konstnärer som målar i traditionell teknik men med en modern touch . Vi tittar på några verk och hittar flera vi tycker om....MEN... som med mycket som är vackert och unikt är det inte helt billigt och priserna varierar också rätt kraftigt. Således hem och läsa på och lära oss lite mer om hur prisbilden  på den  här marknaden fungerar  innan vi slår till . Galleriet gav oss  i alla fall en hel del värdefull information och vi kommer med all säkerhet tillbaka till dem.
 
 
 
Hos nästa galleri bjuds det Te och fin musik .
 
 
 
NU...hem.
 
♠♠♠♠

Kommentarer


Kommentera inlägget här: