stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Skön Söndag med Formel 1

Kategori: Shanghai

 
Efter en härlig morgonpromenad i parken.....
 
 
går vi till mysiga Antique Garden för frukost.
 
 
 
Vi lämnar grönskan och fågelkvittret och åker till Shanghai Circuit för idag körs det Formel 1 där. 
 
 
Motorsport är poppis i Kina och biljetterna säljer snabbt ut till årets största event .... F1 Grand Prix i Shanghai .
 
Det är tredje deltävlingen denna säsong och i topp ligger förra årets segrare, charmige Lewis Hamilton GB som kör för Mercedesstallet.
 
 
Hamilton är min favorit och som ni ser är det fler än jag i publiken som håller på honom.
 
Även Ferraris förare är populära . Så här såg det ut vid bägge ingångarna TIDIGT i torsdagsmorse när jag passerade det hotell där teamets förare Kimi Räikkonen bor.
 
 
Vi sitter på läktarna  mitt emot  Ferraris stall och har full kontroll på däckbyten och annat som fixas  av det alerta teamet under loppet. Swisch vad det går undan.
 
 
Borsett från en mindre sammanstötning vilken resulterar i att bägge bilarna snurrar av banan,  den ena bilen  fortsätter loppet men får plikta med pålagd extra tid och den andra bilen skadas och måste avbryta ,så är tätpositionerna relativt stabila med Hamilton  i sin silverfärgade bil som ledare loppet igenom.
 
 
Två varv kvar och det börjar hetta till kring tredjeplatsen ......DÅ börjar en bil ryka och måste stanna mitt på målrakan.
 
 
Bilen tar nog lite mer tid än tänkt att få bort, säkerhetsbilen  kommer ut och tar täten så samtliga förare får dämpa  farten och ingen kan göra några fler  omkörningar. Lite snopet men men....säkerhet går före spänning.
 
 
Loppet över, Hamilton vinner och champagnen sprutar.
 
 
.......hur gick det för svenske  Eriksson då.....jo han gjorde ett riktigt bra lopp. Avancerade några platser upp  från sin startposition och ytterligare en till när den rykande bilen försvann ur loppet ......slutade som 10a.
 
 
När 200 000 människor samtidigt ska lämna arenan blir det långa köer. Ordningen är dock väldigt bra och vi delas upp i grupper för att inte det ska bli för stor press framåt och lotsas  bort mot Metron.
 
 
 
Nästa stopp Yu Yuan Garden och teprovning.Alltid mycket besökare där men inne i tehuset är det lugnt och rofullt.
Vi testar 5 olika sorter varav ett lokalt , ett nyskördat green tea från Hangzou,
 
 
Köper med oss några sorter som smakar bra och strosar runt i the garden ...ser häftig ut på kvällen.
 
 
Älskar mycket i det kinesiska köket men definitivt inte ALLT....när vi ser det här grillade pippifåglarna tackar vi för oss, ha ha ...... åker hemåt och går till Luccios och avslutar dagen med en bit italienskt.
 
 
 
GOD NATT
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: