stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Avfärd

Kategori: Allmänt

 
Arbetsåret i Kina skiljer sig från vad vi är vana vid.
Förutom några endagarshelger är ledigheterna centrerade kring två veckor per år. 
Kinesiska Nyåret som  infaller i slutet av januari alternativt början på februari samt det vi firar just nu...Nationaldagen och Golden Week som alltid infaller 1 till 7 oktober.
I princip är ALLA lediga under dessa veckor.
 
Med mer än 600 miljoner människor på resa inom och utom landet under veckan ställs stora krav på flyg, tåg och busstrafiken. 

"Vår " flygplats Pudong räknar med 200 000 passagerare per dag och utökar avgångarna från 800 per dag till 1300!!!  Säkerheten förstärks förstås också med screening av bagage redan vid ingången till avgångshallen. 

 
Bild från en av Kinas tågstationer den 29 september 
 
Inhemska turismen växer med 10 tal procent  år från år......och totalt sett spenderas en förmögenhet under veckan med intäkter för turistindustrin kring 500 miljarder.
 
Även om andelen kineser som reser utomlands ständigt växer så dominerar fortfarande  inhemska resandet och populära turistmål som Peking, Shanghai, och södra Kina drar stora skaror besökare. 
 
Så här ser det  ut nere vid floden, the Bund i Shanghai 
 
 
......och så här på kinesiska muren. 
 
Hm....inte riktigt our cup of tea om man så säger , ha ha .....så vi gör som vanligt ....

 
...och lämnar Kina.
 
MEN
 måste ändå säga att klart det var VÄLDIGT mycket folk ute på flygplatsen men med en timma extra mot vad vi brukar sätta av klarar vi såväl kö till incheck som säkerhetskontroll och hinner tom få i oss en kaffe innan avgång.
 
 
♠♠♠♠
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: