stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Nudelfabriken

Kategori: Shanghai

 
Väninnan  är guide och reseledare .
 
För de läsare som finns här i stan och behöver hjälp när ni har besökare eller för att arrangera resor i Kina kan jag med varm hand rekommendera henne.
http://www.shanghailisa.com
 
 
Denna soliga morgon leder hon en tur för svenska klubben.
 
Uppvuxen i Shanghai kan hon varenda alley.
Nu genar vi igenom en av dem på väg  mot  dagens mål.
 
 
Ett gäng sköna svenska ladies traskar rakt genom tvätten som hänger på tork  mitt i gränden ......bara i Kina , ha ha 
 
 
Det här kvarteret symboliserar verkligen gamla Shanghai mot det nya .......och tyvärr ska även det här rivas.
Husen  är så gott som tomma och bommas nu igen.. Bara några få hyresgäster kvar  och de kommer flytta inom ett par veckor.
 
 
 
 Vårt mål är denna Nudelfabrik.......
 
 
 
...ja fabrik och fabrik.
Som all annan verksamhet  här på gatan sker den i ett hål i väggen.
 
 
 Lokalerna må vara modesta men här har tillverkats nudlar i över 40 år och verksamheten sysselsätter och försörjer en stor familj.
 
MYCKET
mjöl går det åt.
 
 
Det  bakas från klockan tre på morgonen till klockan 5 på eftermiddagen....UTAN avbrott. 

Nudlar är Asiatisk pasta gjorda på ojäst deg . Den vanligaste varianten görs på ägg  och vetemjöl.  Finns även risnudlar som görs på mjöl från ris samt glasnudlar som görs på stärkelse från mungbönor.  Vanligtvis äts de kokta . Nudlar kan användas i sallader,soppor och grytor. De kan fräsas, wokas eller grillas efter kokning. För att de ska få mer smak wokas de i kokosmjölk eller hönsbuljong.

Historikerna kan visa på att nudlar tillagats i Kina redan 500 fKr.

 I den här fabriken tillverkas bara nudlar av vetemjöl.
 
 
Tidigare sov personalen över uppe på loftet  men sedan några år tillbaka åker alla till sina hem och vilar .
Loftet används istället till förvaring av mjöl.
 
 
 KLART
att huskatten i ett bageri är en sådan här liten vit ullboll .
Söt som en sockerbit med ljuvliga blå ögon.
 
 

 Kvalitet lönar sig. Kinesiska konsumenter är MYCKET noga med sin mat.

HÄR

vet de att nudlarna är av toppklass och således ringlar kön lång hela dagen.

 
Vi får förstås också med oss var sin påse .
 
 
Turen avslutas med att Väninnan tar oss till en av fabrikens kunder längre ner på samma gata för lunch.
Vi fyller upp HELA  stället .
 
 
INTE.....
 
 
......helt glasklart
VAD
från menyn vi serverats men mycket gott var det.
 
 
 
 
♠♠♠♠
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: