stockholmshanghai.blogg.se

Härlig lördag......med hike och balett

Kategori: Hong Kong

 
Hong Kong har 7 miljoner invånare på den begränsade ytan ( 1 100 km2) som landet består av innebär 6 350 invånare per km2. Vilket till exempel kan jämföras med Öland , bara något större, ( 1 300 km2 )men som endast har 18.5 personer per km2.
 
Inte undra på att det är det här de flesta ser framför sig när de tänker på stan.
 
 
Men det charmiga med Hong Kong är man inte behöver åka särskilt långt från city för att komma till fantastiskt natursköna områden.
 
Vi åker 40 minuter nordöst  om Kowloon med bil till Sai Kun
 
 
 En kurvig väg  letar sig upp ovanför  det lilla samhället och vi kommer fram till en naturområde med massor av utmärkta vandringsleder i olika svårighetsgrader. 
 
 
Efter 45 minuters vandring med fantastisk utsikt kommer vi ner till havet. 
 
 
 Vi tror alla att han SKOJAR
 
men
 
Nejdå .......  och  så ser vi  vår modiga värd slänga sig i böljan den blå.
Väl på land igen tippar han att vattentemperaturen är runt 18 grader...brrr
 
 
 
 Så väl  badnymfen som vi andra känner visst kurr i magen och slår oss ner på en av de små restaurangerna som ligger nere vid vattnet.
 
Enkelt men gott och bra grund för den timmas vandring, mestadels uppför, som vi har kvar att göra.
 
 
 
 
♠♠♠♠
 
Mellan 18 februari till 22 mars pågår för 42  året i följd Hong Kong Arts festival.
Beundransvärt ambitiöst program med  föreställningar varje dag och många fina gästspel inom balett, opera, musik och teater.

Eter en god och trevlig middag med  några andra balettintresserade svenskar ( och vänner till våra värdar på besök i stan ) går vi ner  till teatern för att se Highland Fling......
 
 
......med Scottish Ballet  som dansar den engelska koreografen Matthew Bourne´s version av La Sylphide.
 
 
Baletten handlar om James som på sin bröllopsdag blir förälskad i en älva och överger sin brud, Effie  och den verkliga världen för att följa med henne. Bourne´s version  följer orginalet  men han skruvar till berättelsen några varv extra.
Således bjuds vi på en föreställning med snygg scenografi och färgstark, fartfylld och rolig koreografi med ett  blodigt , känslostarkt och väldigt sorgligt slut.
 
 

 Efter föreställningen berättar huvudrollsinnehavarna och Scottish Ballet´s Artistic  director Christopher Hampson om sitt spännande samarbetet med Bourne och den här uppsättningen.

 

GOD NATT 
 

Kommentarer

  • Grandma säger:

    Kan inte nog poängtera hur intressant det är att läsa din blogg. Man lär sig nytt - hela tiden. Tänk ändå att det är +18 i vattnet mitt i vintern. Vi bor på fel plats på klotet, det är tydligt.

    Svar: Tusen tack . Blir alltid lika glad för trevliga kommentarer om mitt knåpande med inläggen. Ha, ha håller med även om jag är en stor vän av olika årstider så behöver ju inte fördelningen vara sååå mycket vinter och sååå lite sommar. Betydligt mysigare tvärtom.Kram
    M W

    2014-02-28 | 13:41:20

Kommentera inlägget här: