stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Almedalen Dag 2

Kategori: Allmänt

 
Morgonens  första punkt.
Arla bjuder på ekologiskt frukost i Expressens hörna.
Gott i kylan.
Expressen hänger på och göder oss med färsk tidning och  live intervju  med
 Swedbanks VD Michael Wolf som självklart fick kommentera såväl SDs som S utspelet om  att införa en bankskatt.
 
 
En dag full av aktiviteter och vi startar med ett angeläget föredrag hos Alla Kvinnors Hus som presenterar en ny rapport gällande  finansiering av kvinnojourer. I dagsläget tvingas Alla Kvinnors Hus tacka nej till två av tre kvinnor som söker skyddat boende.
Trots att verksamheten drivits i 36 år är full finasiering inte garanterad av regeringen. Vice ordförande, Sofia Johansson,  pekar på svårigheten att med den osäkerheten kunna arbeta långsiktigt och nämner  vad bristen av medel får för konsekvenser för den dagliga verksamheten.  En av dem är möjligheten att kunna erbjuda  förskoleverksamhet till barn i skyddat boende . Just nu driver AKH den verksamheten med ett temporärt bidrag från Childhood men rapporten trycker på att den borde vara bekostad av kommunen där ansvaret för skola ligger. 
 
 
Vi har en hel del vänner som är här och arbetar och supportar dem  ( inte för att det precis saknas publik...  ) genom att titta in på deras seminarium.
  
 
Visby är så charmigt och just nu  doftar det gott av alla blommande rosor som trotsat den hemska kylan och ändå slagit ut.
 
 
God lunch och väldigt bra föredrag om behovet och betydelsen av bildning får vi på Länsteatern. 
Välformulerade kommentarer av Daniel Suhonen,Katalys, Per Gudmunsson SvD och Efva Lilja, professor i koreografisk komposition.
 
 
Lika stor variation som utbudet på seminarier är det bland de olika lokaler och platser som används. Allt från plastält till fantastiska oaser som tex Villages trädgård där den spännande skolan Hyper Island  ( i vilken min systerdotter är stolt Alumni )  idag arrangerar en workshop om företagens framtida organisationer och deras nya typer av kontor.
                                                                                    
 
 
 
 
På eftermiddagen är vi inbjudna till mingel och högtidligt dop av fartyget Sigrid .
 
 
Sigrid är specialbyggd för transporter av radioaktivt avfall och använt kärnbränsle från de svenska kärnkraftverken till SKB:s anläggningar för slutförvar. Hon har kostat ungefär 400 miljoner kronor.  Såväl säkerhets som miljöaspekterna har präglat projektet. Sigrid är något större än företrädaren  Sigyn och kan hantera  fler bränslebehållare per frakt. Totalt forslas drygt 200 ton använt bränsle  per år.
 
 
SKB:s VD.håller ett trevligt tal och  den späda lilla gudmodern, kommunalrådet (S) i Östhammars kommun,  får dänga iväg champagneflaskan  ett antal gånger innan den till slut spricker och fina båten blir döpt,
 
 
.MEN
det här skulle inte vara Almedalen utan att andra sidan av myntet också kommer till tals .....
 
och flera  kända som okända  NEJ till Atomkrafts aktivister har samlats för tal och sång  underceremonin
 
 
 
♠♠♠♠
 
På kvällen  lämnar vi Visby och åker ut på ¨landet¨......
 
 
 
 
.....för att hälsa på hos vännerna  i  deras underbara sommarhus.
 
 
Drink i SOLEN  ( äntligen !!!!  ) på fina terassen
 
Till middag.... Herr Bs supergoda grillade  lammkotletter, förstås... vi är ju på Gotland
 
 
....och härliga samtal i trivsamma tornrummet
 
 
TUSEN TACK
för en fantastiskt trevlig kväll
 
GOD NATT
 

Kommentarer

  • Grandma säger:

    Som jag sagt tidigare, du plockar russinen ur kakan med fingertoppssäkerhet. Nu blir ju också vädret bättre så du kan njuta mer.

    Svar: Ha, ha ...vet inte det ....men vi försökte verkligen hitta bra seminarier ...dock kan jag inte bortse från känslan av att ...oj missade vi det ...när media summerar dagarna. Men men vi är ju nykomlingar i gamet och vet nu hur det funkar SÅ nästa gång blir vi än vassare.och...vädret ...vill helst inte kommentera det men gårdagen var SVINKALL i Visby.
    Ha en bra dag i vilstolen med Leon
    Kram
    M
    M W

    2014-07-04 | 10:16:52
  • Lotta säger:

    Så roligt att vara på plats i Visby denna vecka!

    Och vilket hus era vänner har…love it.

    Happy 4th!!

    KRAM

    Svar: Hello
    Ja visst är det ett ljuvligt ställe. Almedalen var suveränt kul. Massa roliga människor och hur mycket intressant som helst att lyssna på. Nu är jag tbx i Stockholm och ÄNTLIGEN är det en varm dag. Väninnan och jag kunde tom luncha utomhus i SKUGGAN idag utan att få gåshud. Hoppas ni fär en härlig 4th......låter så enligt bloggen.
    Kram
    M
    M W

    2014-07-04 | 17:40:36
    Bloggadress: http://www.charmigacharlie.blogspot.com

Kommentera inlägget här: