Ikonisk utfodrare
Kategori: Öland
Vi kör runt nere på södra Öland , i mina ögon den vackraste delen.
I slutet av 1800-talet fanns drygt 2 000 kvarnar.
Idag vårdas de kvarvarande 350 ömt.


Även på denna ö traskar de runt ….. fina ulltussarna 👌

Vackert som tusan .


Sitter och vilar mig på Alvaret.
Stort och pampigt.

Tittar in på Eksgården .
Mycket trevligt hotell och restaurang .
HÄR
skulle jag mer än gärna bo några nätter/ äta
MEN
vi har andra middagsplaner.

Fördrink hos Vännerna sen promenerar vi bort till stora vägen.

Vi ska besöka en av Ölands ikoner.
Lammet och Grisen .
Startat 1969 av bröderna Bengt och Jan Richter . Efter ett antal år på Mallorca tog Jan med sig konceptet " grisfest" hem och långt ut på fältet byggde de ett stort haciendaliknande hus.
Succen var given.
1991 öppnades en systerkrog i Sälen , även den är mycket populär.
Numera är tredje generation från samma familj involverad i driften.

SÅ
poppis att man håller med egen buss !
Allt för att gäster som oss, vilka bor en bit bort , lätt ska kunna ta sig dit.

Vi betalar våra 450 kr/ person i entren.
Hälsas varmt välkomna .
Från buffén väljer vi grönsaker, potatisrätter bröd och såser.
Grillade lamm och grisbitar hämtas hos grillmästarna.
Vin, Öl och kaffe adderas på notan och beställs vid bordet , som. ….. såklart… är långbord.

Fin stämning ,snabb service, välgrillat och goda tillbehör
dock inte så spännande.
SÅ kul ändå att vi åkte hit
MEN
behöver kanske inte ske varje sommar.
🤣🤣

I väntan på bussen hem , drink och magnifik solnedgång uppe på terrassen.
👌
Go kväll.