stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Salome

Kategori: Stockholm

 
Vad hände med fina vädret?.....hör på morgonnyheterna att det dessutom väntas snö i natt och det pratas om trubbel i trafiken. Det säger jag bara till er vädergudar att  i min och herrns tighta planering för den här resan finns ABSOLUT ingen marginal för några snöstormar och liknande så vänligen besinna er !!!
 
Går således i regnet till fiket för morgonkaffe. Där inne är det lika mysigt som vanligt och idag slår jag till och väljer.....MAFFIG  saffransbulle.....mmmm
 
 

Har fortfarande rysningar från igår kväll och Salome på Operan. Björling Rygert, Eklöf och Wagner bjöd på en fantastisk föreställning tillsammans med Nina Stemme….Magiskt , vilken röst och utstrålning den damen har. Scenografin intressant och musiken helt ljuvlig …men librettot?. Dysfunktionella relationer, rasistiskt, sexistiskt och helt bisarrt.Måste vissa textavsnitt verkligen behållas ????
 Salomes dans är i den här uppsättningen en lång nästan outhärdlig akt i våld och förnedring…. vilken dessvärre känns plågsamt aktuell.  Suverän operadebut av regissör Sophia Jupiter .

 
I april i år blev Nina Stemme utsedd till världens nu bästa operasångerska av International Opera Award
....det är stort . 
Stemme ÄGER som kiddsen skulle utryckt det.
 
 
Fin utställning i foajen av kostymer från tidigare Salomeuppsättningar.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: