stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Veckans Snackis... Miljonnotan

Kategori: Allmänt

De benäms Fuerdai med vilket menas andra generationen rika. De är barn till Kinas nyrika klass.Deras föräldrar  har grundat sina förmögenheter från företag de hade möjlighet att starta  när Kina på 1980 talet öppnade upp.

Begreppet syftar på ättlingarnas moral ...eller rättare sagt brist på . Kritik som riktas mot deras leverne menar att de är exempel på en mindre lyckad attityd i Kinas moderna samhälle . Vissa tidningar skriver helt öppet om deras aktiviteter. Många av dem är utbildade på prestigeuniversitet utomlands och särskilt i städer med prominenta skolor som New York, Boston och San Fransisco sticker de ut på gatorna med sina dyra kläder och exklusiva bilar. Klart man inte behöver vara ett brats för att man är förmögen men tillräckligt många av dem utmanar genom att leva i grand style och shoppar hela kollektioner av lyxmärken i Paris, anordnar grandiosa fester ,hyr HELA resorts , flyger in favoritband eller krockar bilar i mångmiljonklassen ...och media hårdbevakar dem ..så klart.

I veckan var det dax igen . Wang Sicong, 26 årig son till Kinast näst rikaste man, grundare av fastighetsbolaget Wanda Group, var på karaoki klubb med sina vänner.

 

Stämningen på topp och alla var glada.....och tacka för det. Totalen av kvällens notor slutade slutade nämlingen på helt osannolika 2.5 miljoner RMB ( 3,25 Miljoner SEK ) !!!!!

 
 
 

Det är inte första gången unge Mr Wang är i hetluften .Finns ett antal artiklar i samma stil. Till exempel när den hett eftertraktade Apple Watch introducerades i Kina var köerna långa och utbudet begränsat. Dagen efter introt  chockade  Sicong sina följare  och andra genom att publicera en bild på sin hund bärandes två av dessa klockor !!! givetvis modeller ur den allra högsta prisklassen. 

Bara för att han kan eller?

 

 Ja VAD säger man ????

Sant eller skröna......tycker själv att signaturen på sista notan ser annorlunda ut än de övriga ,  men som sagt underlag från dessa ynglingar till liknande historier finns det desto värre gott om .

♠♠♠♠

  .

Kommentarer


Kommentera inlägget här: