stockholmshanghai.blogg.se

Strand och Dal

Kategori: Gotland

 
De vackraste vägrenarna  måste ändå vara de som finns här på Öjn.
VILKEN
prakt för ögat.
 
 
Lika vacker är fina Väninnans Honungsbutik som vi besöker på väg ner mot Holms Hällar.
 
 
Här är förstås alltid lika vackert men.....
 
 
....rätt besvikna blev vi ändå.
 
 
Normalt sett vid den här tiden är här extraordinärt då blåelden blommar .
Så här såg det ut i juni 2015 ....i år med värmen i Maj är allt redan färdigblommat och det mesta gröna har förvandlats till gult.
 
 
Vi susar istället vidare ner till stranden.
 
 
HÄR
kan vi  verkligen inte klaga .
 
HUR
läckert  som helst.
Slår oss ner en stund och får lite sol på näsan.
 
 
Dax att åka mot Visby och Almedalen.
 
 
 
 Under Almedalsveckan, tidigare kallad Politikerveckan i Almedalen samlas  företrädare för såväl de svenska politiska partierna som olika intresseorganisationer  för att  diskuterara politik och samhällsfrågor. Eventen  koordineras av Region Gotland men själva de olika seminarierna organiseras och bekostas av de deltagande partierna och organisationerna. För att få vara med i det officiella programmet måste eventen vara gratis och öppna för allmänheten.
 
Veckan fyller i år 50 år . Allt startade med de tal som Olof Palme  med start 1968 och sedan  under flera somrar höll i parken Almedalen i Visby.  
 

Varje riksdagsparti har sin "egen" dag, enligt ett rullande schema. Detta innebär att veckan utökades med en dag 2011 , eftersom antalet riksdagspartier numera är åtta. 

 

 

 

 

 

 

 
Kikar i programmet och ser att vi hinner vandra runt på området samt titta in på några seminarier innan vi måste åka till flygplatsen.
 
 
Veckan till ära har Gotlandsbolaget pimpat sitt stiliga hus med ett tjusigt flaggspel.
 
 
Vi går till Di Digital och föredraget Den digitala revolutionen, hot eller möjligheter i Kina med smartingen Tom Xiong .
 
 
Där träffar jag de sköna gänget från Shanghai . De arbetar alla med att sprida kunskap om Kina genom sina företag Nordic Business House, Go ExploreChina och Digitala Draken som bland annat drivs av Tom .
 
Han klarar förstås föredraget  galant.
Mitt kontor ordnade i vintras ett väldigt uppskattat seminarium med honom och vi blev alla väldigt glada när vi hörde att han ska Sommarprata den 24 juli....missa inte det.
 
 
Direkt efter Tom skulle Anders Borg upp på scenen.....ja att han fortfarande har en stark dragningskraft märktes då det stora tältet snabbt fylldes till bristningsgränsen.
 
 
SLUT
för i år och hejdå Öjn, alla vännerna och fina ressällskapet .
 
Tills vi ses igen....
 
 
 
♠♠♠♠
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: