stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Äntligen fredag ….och SVEN

Kategori: Allmänt

 
Jaha så kom då stormen Sven och snurrade till vårt minitiöst planerade schema. Istället för att direkt åka till T-Centralen, för tur till Gävle , när herrn kom hem från arbete fick jag sitta vid datorn och försöka fixa nya biljetter då vårt tåg pga av "rådande" väderförhållande blev inställt. Informationen från SJ är i mitt tycke inte den allra klaraste. I sms gällande den inställda avgången skriver SJ att vi får åka annan dag !!!.......vilket jag tolkar som om samtliga tåg är inställda och börjar leta bussturer. Bokar en resa som skall vara framme 19.30 dvs under normala förhållanden. Kontaktar vår värd för att meddela att vi nog blir några timmar försenade varvid han säger .....men det går tåg, har precis varit och hämta några vid stationen. Ok ......sätter mig igen vid datorn , får upp SJ ( enormt tröga) hemsida och faktiskt  finns det biljetter till en av avgångarna  under eftermiddagen . Nu blir det brådis, snabbt slänger vi ihop våra väskor , ringer taxi Stockholm för att för tredje gången denna dag boka om vår upphämtning.....och toppen .....de har inga problem med det utan sänder en taxi direkt. Chauffören får guldstjärna i att snabbt lotsa oss igenom fredagseftermiddagsrusningen och vi hinner  precis med tåget...phu!!.
Så  gott som framme i Gävle bylsar vi på oss mössor, kappa,halsduk, vantar  mm mm allt för att klara en liten prommis till hotellet i snöstormen ........DÅ STANNAR TÅGET
 
1 timma och 45 min BARA STÅR VI OCH VÄNTAR TYP 300 m från plattformen. I sann SJ anda är informationen så gott som obefintlig och oklar om hur länge vi ska stå där samt varför.....ngt luddigt surras det om att växlarna fryst !!!????
 
Äntligen börjar tåget skramla iväg , vi pulsar i snön till hotellet , slänger in väskorna, glider snabbt  in i festblåsa, piffar i rekordfart och så iväg i taxi till KALASET som nu har pågått en ca två timmar.
Kommer fram och dörrarna är låsta, festföremålet är  fullt upptagen med tal och sång och hör/ser förstås inte våra sms och pårigningar........
 
 
 
.......Åh .....därinne sitter dom. Hur mysigt verkar inte det ???
 
Ja även om jag fick ett flickan-med-svavelstickorna-moment därute isnöstormen så behövde vi faktiskt inte stå där särskilt många minuter för en skarpögd vaktmästare fick snart syn på oss och vi kom in i värmen.
 
TUSEN TACK FINA VÄRDPARET
för en himla trevlig fest med god mat, gott dricka och härlig dansmusik.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: