stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Första Julafton i Shanghai

Kategori: Allmänt

 
Normal arbetsdag idag  så herrn går till kontoret som vanligt. Dottern och jag går och handlar lite julmys. Vilket är lättare sagt än gjort. Röda cyklamen, vita orkideer och amerikansk pepparmint bark hittar vi men resten får bli vad det blir .....mer jullikt än juligt om man så säger och i matbutiken plockar vi  på oss caramelpopcorn, italiensk panatone, belgiska almondthins, blodapelsiner, salami,ost och kex som vi tycker passar.
 
 
En tomte, ren, lykta  eller pumpa med snöstjärnehätta !!! .....whatever ...man tar vad man har och  vid fruktavdelningen ser vi den här raringen
 
 
Vi hittar inga julkryddor men på kvällen värmer herrn vin och blandar i socker och apelsinklyftor och det blir riktigt gott...som vin chaud . Tänder alla ljus vi har och sätter på bästa julskivan med Nat King Cole.
 
 
Rätt nöjd ändå med  julpyntet på öppna spisen
 
 
Gammal trotjänare som går varm under hela julhelgen.
 
 
Smått och gott " julliknade " julsnacks
 
I rätt julmood går vi ut för middag på lokala italienaren och ägaren har också försökt få till det med  en bild på en tomte på väggen och en liten gran med blinkande ( förstås....är ofta blinkande här ) ljus i ett hörn i samt  riktigt fin julmusik i högtalarna. Senare på kvällen hittar dottern Kalle Ankas Jul på datorn och det får agera "bakgrundsmusik" när vi spelar Plump.
 
 
 
Herrn vinner ...som vanligt men segern var denna gång knapp. Vi försöker Skypa med svärföräldrarna och sonen. Bra bild men inget ljud......jaha inget annat val då än att ringa upp med mobilen och ha högtalaren på.  Ja ja vitsen med Skype försvann, i alla fall kostnadsmässigt, men det är så mycket ROLIGARE att  också se varandra så vi parallellkör. Eftersom sonen snart kommer hit väntar vi med att öppna juklapparna och nöjer oss nu  således med att TITTA på högen med alla fina paket.
 
Vi summerar och konstaterar att visst saknar vi riktigt god julmat särskilt mormors köttbullar och farmors Ris a la Malta, en pampig gran.....så mysigt att tända på morgonen, ett gott hårt bröd med nygriljerad skinka och senap, men MEST av allt alla våra fina vänner och familj .......  ändå fick vi till en väldigt trevlig Julafton, vårt första här i Shanghai.
 
VI ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: