stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Guldstjärna gives

Kategori: Hong Kong

 
Det finns värdpar och så finns det VÄRDPAR.......och till den sista kategorin kvalar våra vänner i Hong Kong absolut in på första plats. Så himla omtänksamma.Glimrande Guldstjärna till dem.
 
 
 
Det här möts vi av när vi ganska mosiga  efter vår tidiga morgontur kliver ur hissen för att lämna av resväskorna. Fiffigt gömda i gympaskorna ligger dörrnyckel så vi kan kliva in och ta en dusch. På golvet ligger karta med små tips om kul ställen vi kan gå till under dagen. Även hiss- och tunnelbanekort så att vi enkelt kan komma och gå som vi vill i fastigheten samt  ta oss runt med färja och t-bana.
 
 
 
Fräscha som nyponrosor ger vi oss ut på stan för lunch och  julkappsinköp.
 
 
 
Vid lunchen på Heritage sitter vi och tittar på det här stiliga gänget som tar bröllopsfoton i  den vackra trappan .
 
 
Nöjda med klapparna går vi ner mot hamnen och  till Cultural Centre och möter upp väninnan för en fika. Hon har en LÅNG arbetsdag inför premiären av Nötknäpparen imorgon och mycket riktigt  berättar hon att det fortfarande är en hel del saker att fixa till och finslipa innan ridån går upp ......men det ordnar sig säger hon lugnt  ler och äter sin lunch.....kl 5 på eftermiddagen !!!.
 
Njuter av fina solnegången utanför centret när vi väntar på herrn som kommer från sitt arbete.
 
 
Apropå centrat......HUR tänkte såväl arkitekt som stadsplanerare när de placerar slik (  enligt mig grymt fula ) byggnad .....på bästa läge vid vattnet......OCH INTE ETT FÖNSTER !!
 
 
Kvällen avslutas med underbart god middag på tjusigt inredda Hutong
 
 
GOD NATT

Kommentarer


Kommentera inlägget här: