stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Sköna Söndag …..med mara och vin

Kategori: Shanghai

 
Vaknar och ser att idag är det inte klar luft . Mycket riktigt , appen visar 275... ...himla trist  för idag går Shanghai Marathon. 35 000 tappra deltagare, varav 5000 hitresta icke kineser, ska springa 4,2 mil.
Loppet startar  nere på the Bund kl 7.00 ......alldeles för tidigt för oss idag så vi åker istället bort till Shanghai Stadium där målet ligger och ser några av de gå i mål som sprungit loppet kring 5 timmar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter tar vi metron till People's Square  och the "Marriage Market"
Varje helg mellan 12 - 5 pågår en form av match making i parken. Det är föräldrar till ogifta 25-30 åringar som söker partners till dem. 
 
 
Föräldrarna har skrivit ner fakta såsom ålder, längd,arbete, inkomst, utbildning, stjärntecken samt lite om personligheten på ett papper, vissa har även ett fotografi, som hängs upp så att  intresserade besökare 
kan ta del av informationen.
 
b
 
 
 
OneChildPolicy infördes 1979 och en av konsekvenserna är att det idag i den här åldersgruppen finns fler män än kvinnor . Enligt en studie från the University of Kent kommer det 2020 finnas ett överskott på 24 millioner män . 
Marknaden startades 2004. En "annons"  för 5 månader kostar ca 25 kr och för ytterligare 150 kr fås via äktenskapsmäklare telefonnumren till kanditer som anses lämpliga och kontakt kan etableras......om det sen leder till giftermål.....ja det står väl skrivet i stjärnorna
 
 
Vi lämnar äktenskapsmarknaden och får en skön promenad  tillbaka genom parken. 
 

Det är populärt att  samlas för att spela kort eller mahjong.

 

Vi går in på Danshui Lu  ..........

 
 

........och vidare till Luccio's för  att  prata om och testa några italienska viner som de precis fått in.

 
 
 
 
Allt promenerande  har gjort herrarna hungriga och på New Heights tar de in 1 kg  finfin  Australiensisk biff för oss tre att dela på. Hur gott som helst.
 
 
En toppendag ..... vi avslutar med kaffe och calvados.... en skål och en önskan att vi snart ses igen.
 
 
 
Varmt Välkommen Tillbaka 
 
 
GOD NATT

Kommentarer


Kommentera inlägget här: