stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Äntligen fredag

Kategori: Allmänt

 
 
 
Skönt väder .Promenerar till skolan och passerar de här underbara damerna.
 
  
 
 
  
Den senaste nationella hälsoundersökningen från 2001 visar att medellivslängden i Kina ökat med drygt 3 år till 71.8 år. I samma undersökning kan man tyvärr också läsa att ohälsotalen , särskilt i välbärgade områden, efter 40 årsåldern ökar. Under de senaste åren har därför myndigheterna arbetat med att försöka förändra inställningen till och förbättra medvetenheten om vikten av fysisk aktivitet. Målet är att minst 40 % av befolkningen regelbundet skall motionera. Man uppmuntrar medborgarna till att utöva minst en sportaktivitet per dag, att lära sig minst två sporter samt att årligen genomgå en hälsoundersökning. Bland annat har ett antal utomhusgym byggts runt om i landet.Gymmen kan användas av alla åldrar och erbjuder en allsidig,lätttillgänglig, effektiv och gratis möjlighet att träna regelbundet.

Trots att det allmänt anses viktigt med fysisk aktivitet och att grupper som ovan är en vanlig syn på gator och torg visar statistiken på en negativ utveckling vad gäller ohälsotal bla med en dramatisk ökning av antal som utvecklar diabetes eller lider av fetma.

 

 
 Slår mig ner med hos de här trevliga gänget från Taiwan för en eftermiddagsfika. Väljer deras specialite ,kallt grönt te med färskpressad passionsfrukt .Fräscht och läskande.
 
 
 
Hemmet är nystädat, gästrummet renbäddat och vaserna fylld med nya blommor. Vännerna från Hongkong anländer om några timmar för några dagars besök.
 
Middag hemma.
Jag gör kycklingsallad med godaste sesamdressingen
 
Skumpa och mysigt småprat om allt som hänt sen sist vi sågs till SENT på natten.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: