stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Härlig helg

Kategori: Allmänt

Åh hur kul är det inte att vara i stan igen TROTS vädret, brrr vad kallt och ruggigt det är . Dock låter vi  oss förstås inte hindras av det utan herrn och jag möter upp vännerna för lördagsmys. Först promenad ut till Valdemarsudde och utställningen Skagen- en konstnärskoloni.  Många fina målningar  av de kända Skagenmålarna föreställande det vackra  ljuset i såväl  månsken som solnedgångar men också intressanta verk som skildrar fiskarfamiljernas hårda vardag.
 
 
 
 lite smarr i Prinsens kök
 
 
tar  Emelie tillbaka till Nybroviken
 
 
"tinar" upp på Grands veranda
 
 
 
 
 
till middag....skaldjursfrossa.....mm 
 
 
 
 
Söndag morgon och  tidsomställningen gör att vi är pigga som lärkor redan vid 5 tiden på morgonen. Vid halvåttatiden har vi sorterat all post, läst alla tidningar och satt på en tvätt så då går vi ut för att hitta ett öppet cafe och hamnar på trivsamma Broms.
 
Promenerar vidare till Slussen och möter upp kusin med fru för vällagad brunch på  härliga Fotografiska.
 
 
ja, jag medger ...ovan jätteportion är min...men det var så himla gott
 
 
 
 
På minussidan.........vid bokning av brunchen uppger vi att vi vill sitta ostört då två av oss har tinnitus och svårt att höra i stökiga miljöer ......ostört utlovas men inget sägs om att vi ska dela bordet med andra gäster. Har normalt inga problem med det men tycker att restaurangen kan var hygglig och berätta att så är fallet. Vårt "påtvingade" bordsällskap är dessutom osköna nog att lägga beslag på samtliga platser vid bordet vända så att de kan njuta av den fina utsikten och låter oss sitta med ryggen mot.....ja ja
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: