stockholmshanghai.blogg.se

Ändrade planer

Kategori: Peking

Hur ser det ut därnere i trädgården idag då?..........Åh så fint nu ställs den i ordning för bröllop.
 
 
 
Vid hissen möter vi den helt bedårande söta bruden.
 
 
 
 
Ute på gatan noterar vi att hotellet verkar ha stora fejaredagen. Överallt torkas och putsas skyltar,räcken, golv och trappor. Grabbarna ovan ansvarar för fönstren . Ser väl till en början  inte allför scary ut.....................   
 
   men
 
efter en liten stund är de DÄR uppe!!!!!!
 
 
 
 
 
Vi har några timmar i stan innan vi flyger hem till Shanghai och frågade några Pekingbor igår på festen vad de tyckte vi skulle se och de föreslog en tur till Den förbjudna staden . Lät bra tyckte vi och åker dit men vi är inte alls förberedda på HUR mycket människor som är vid entren. Kanske beror det på att det är söndag kanske är det alltid så här...... vad vet vi. Vi inser dock att det här  måste vi förbereda bättre och får ta vid annat tillfälle . Inne i Visit center ser vi en kort film om staden och palatsen och det verkar fantastiskt intressant att gå in där , inte konstigt att strömmen av besökare aldrig ser ut att sina.
 
 
 
 
 
 
 
Promenererar istället vidare  ut på Himmelska fridens torg.
 
 
 
 
 
Trots vackra blomster och charmoffensiv från poliskåren så är vibbarna kring den här platsen inte helt positiva. 
Kan bero på den strama och "myndiga" arkitekturen , att torget är gigantiskt samt historiken som gör att mysfaktorn är lika med zero.
 
Snabbt in i en taxi för eftermiddagskaffe på trivsamt hak och sen till flygplatsen.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: