stockholmshanghai.blogg.se

Helgutflykt

Kategori: Allmänt

Efter en tidig  morgonflight utan minsta försening landar jag i ett Peking som bjuder på otroligt fint väder. Klarblå  himmel,30 grader och en ljum bris.    
På tal om försenade flyg så låg Pekings internationella flygplats sist på  på rankinglistan över flygplatser med "on time"avgångar under juni i år . Bara 18 procent av alla plan lyfte när de skulle lyfta. Efter Peking kom Shanghai Pudong International där 21 procent av flygplanen var i tid. Siffrorna kommer från FlightStats Inc som räknar alla avgångar  en kvart eller mer  sena som försenade. Dock läste jag förra veckan i Shanghai Daily News att myndigheterna bestämt att omprioriteringar ska göras i luftrummet över dessa två städer för att öka andelen avgångar i tid. Bästa flygplatsen på listan var Haneda-flygplatsen i Tokyo där 91 procent av alla plan  lyft enligt tidtabell.Så det finns lite kvar för Peking och Shanghai att arbeta på .     
  Trevligt att få åka Volvo från flygplatsen till hotellet  

     
Herrn på konferens några timmar till så jag köper  en stor latte och  traskar iväg på en promenad i kvarteren kring vårt hotell. 

              Alltid spännande  att besöka nya bokhandlar .....................men funderar över deras kategorier.Utesluter det ena det andra eller ? 


  Wow, lockande att även kunna få utföra sina behov" in Burberry style" men tycker nog att just denna mönstercombo är väl intrikat.      

Tillbaka på hotellet..........och  titta nu har det börja hända saker därnere .  
                                      

Kommentarer


Kommentera inlägget här: