stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Äntligen fredag... Tai Chi och Party

Kategori: Shanghai

 
Tidig morgon och ett väldigt trevligt frukostmöte , därefter snabbt ombyte på kontoret och
iväg till Tai Chi klass.
 
 
 
Nedan beskrivning är hämtad från   Tai Chi .nu
 
Tai Chi är på en och samma gång gymnastik, meditation och Qi Gong. Grundövningen är den långsamma Tai Chi-formen, som är en flytande och obruten serie rörelser. Rörelserna utförs långsamt, mjukt och ändå kraftfullt, med avspänd kropp  men med djup koncentration, på ett sådant sätt att hela organismen stärks och balanseras. Genom att öka det fria flödet av Qi-energi arbetar Tai Chi på att återskapa balansen mellan människans fysiska, mentala och själsliga natur. Det motverkar stress och sjukdomar, leder till bättre hälsa och välbefinnande. Tai Chi Chuan, som är det fullständiga namnet, kan läras av alla oavsett kön, ålder och fysiska förutsättningar.
 
Tai Chi har delvis sin bakgrund i Qi Gong-system som De fem djurformerna, Dao Yin och andra taoistiska övningar, som på 1200-talet sammansmältes av munken Cheng San Feng till Tai Chi.  På så sätt har Tai Chi sina rötter i kinesisk filosofi, främst taoismens Yin-Yang tänkande, och i den kinesiska medicinens människosyn.
 
Qi Gong är ett samlingsnamn för alla de traditionella kinesiska metoder som genom meditation och rörelseövningar påverkar människans Qi .Tai Chi är en undergrupp av dessa, 
 
 
 
Tai Chi ser lätt ut men icke så......rörelserna måste utföras väldigt precist och man måste vara betydligt mjukare och vigare i kroppen än vad jag är trots det blir jag behagligt trött efter klassen och det känns verkligen att kroppen på något märkligt sätt fått jobba fast  jag inte ens är anfådd.
 
 
 Herrn har åkt till Hong Kong äver helgen för att träffa  en av våra allra bästa vänner från åren i USA som är på jobbresa i Asien. Jag stannar kvar med  dottern och våra besökande tjejer. 
Fredagkväll ....och girlsen är PARTYSUGNA
 
Vi börjar kvällen med drink på favoriten  Peninsulas terass. Ljuvlig utsikt över floden, trevlig service och goda drinkar.Ovan bild ingår i en Grattishälsning till vår gemensamma ungdomliga vän som  idag fyller 50 år och just nu reser runt i Vietnam och fira födelsedagen där.
 
STORT GRATTIS
 
 
 
Formel 1 cirkusen har kommit till stan och det är många jippon på gång.
 
 
 
På terassen nedanför oss har McLaren ett stligt  event och ett gäng VIP och får se när den där svarta tjusiga
bilen avtäcks och presenteras.
 
 
Vi går vidare för härlig italiensk middag  på mysiga Luccio
 
 
Bye bye säger jag till tjejerna som efter middagen är på topp och  vill gå  ut och dansa 
 
GOD NATT
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: