stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Goda Förebilder

Kategori: Allmänt

 
 
Sitter med dottern och tittar på sändningarna från Oslo där Nobels fredspris häromkvällen delades ut. I år har verkligen priset hamnat rätt. Underbart att se dessa två ihop Kailash Satyarthi och Malala Yousafzai,...så mycken symbolik i att de gemensamt får priset och se dem tillsammans trots  att en är hindu och  den andre muslim och trots att hemländerna  Indien och Pakistan inte är de bästa vänner.

Priset motiveras med deras , i Kailash fall mångåriga , kamp mot förtryck av barn och ungdomar och för kampen för barns rätt till utbildning. 

En viktig punkt för Nobelkommittén inför beslutet var att de trots sin bakgrund gemensamt kämpar för utbildning och mot extremism.

Världen har kommit närmare målet att eliminera barnarbete, säger Nobelkommitténs ordförande Torbjörn Jagland.

 

 
 Vi blir bägge två väldigt tagna av deras fina tal .
OCH 
Bättre förebilder kan väl nästan inte en 18 åring på väg ut i livet ha.
 
 

Kommentarer

  • Grandma säger:

    Malala höll även ett fint och känslosamt tal efter massakern i Pakistan häromdagen då 130 skolbarn sköts ner. Det sägs att detta dåd delvis var en markering för att hon fått Fredspriset. Så vidrigt!

    Svar: Ja det är verkligen hemskt vad människor gör mot människor. Tur ändå att det finns människor med stark utstrålning som orkar kämpa emot med risk för sig själv och andra.
    Hörde att ni fick lite snö men att den snabbt försvann. Här har vi ovanligt soligt och skönt just nu. Ikväll åker vi på julsemester, ska bli så roligt .Vi är alla fulla av förväntan. Skypade med C tidigt i morse. Han planerar att komma hit i slutet av feb. Ni ses på juldagsmiddagen.
    Trevlig 4e Advent
    Kram
    M
    M W

    2014-12-19 | 17:46:31

Kommentera inlägget här: