stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Äntligen fredag......och en dag på stan

Kategori: Hong Kong

 
Vaknar upp i ett varmt och skönt Hong Kong. Herrn går till kontoret, dottern tar sovmorgon och själv ägnar jag mig åt en av mina favoritaktiviteter.......äta god frukost medan jag plöjer hotellets samtliga internationella morgontidningar.
 
 
Filmintresserade dottern lockar med mig till Hong Kong Film Archive som är ett fint litet museum och filmklubb. I bottenvåningen har de en utställning tillägnat historiken kring Hong Kongs gamla biografer. Den här stan har alltid älskat film och första biografen öppnades 1907. De vackra byggnaderna var som konstverk i sig men idag är de nedlagda/ rivna till förmån för multiplexis belägna i flera av de malls som finns runt om i Hong Kong. I princip samma tråkiga öde som drabbat de flesta gamla fina biosalongerna i Stockholm.
 
 
I utställningen visades bland annat en intressant film om en man vars yrke var att måla de stora affischerna som satt utanför varje biograf  för att marknadsföra den aktuella filmen 
 
 
Vi går förbi en COS butik  och faller bägge två pladask för vårens vackra färgpalett . Vi går in  och botaniserar ivrigt bland utbudet på galgarna.
 
 
En hel del plagg får följa med in i provrummet och  yes.....några hamnar  i påsen med hem.
 
 
   
 På eftermiddagen besöker vi för första gången herrns kontor. 
Himla fräscht och med en läcker utsikt över Victoria Harbour .
Hälsar på alla kollegorna och bjuds på gott grönt te .
 
  
 
Vi  lämnar Hong Kong ön och åker över vattnet  till vännerna i Kowloon..........
 
 
...........och njuter deras trevliga sällskap och vackra utsikt
till en fantastiskt god Hot Pot middag.  
 
 
 
GOD NATT
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: