stockholmshanghai.blogg.se

Äntligen fredag…….och Thai Cooking Class

Kategori: Allmänt

 
Strålande väder och +18 grader vid lunchtid .......men trots det ingen  promenad för mig idag.
När mandarinklassen slutade hann jag bara med en kaffe -on-the-go innan nästa klass tog vid.
Thai Cooking Class på Simply Thai, en restaurang tillhörande en grupp som startade  för femton år sedan och nu har på 5 thairestauranger i Shanghai.
 
 
 Chef Sukit in action vid grytorna
 
  
 
Sukit börjar med att visa hur vi gör Tom Yam Soup
En  soppa som med samma buljong kan lagas precis så här med fisk-och skaldjur men som likaväl   kan tillagas med kyckling eller fläsk.
 
 
 
 
Hett men himmelskt god
 
 
Vi fortsätter med  Green Papaya Salad 
 
Salladen  får sin  speciella smak genom att vi i mortel krossar chili, vitlök , torkade räkor, körsbärstomater och jordnötter som därefter blandas med bönor, palmsocker,fisksås (...ofta i thaimat ) och pressad lime.
Den rivna papayan smakar i sig inte något utan det är "geggamojan" som gör rätten.
 
 
 
Hettan i smaken  regleras med hur mycket chili och vitlök vi väljer att lägga i.
 
 
Här står jag och rör i grytan där kokosmjölk och grön currypasta bubblar.......och jag skall vänta in ögonblicket då oljan i kokosmjölken " lfaller ut" och då snabbt lägga i kycklingbitarna som sen ska koka vidare i några minuter .
Därefter lägger jag i grönsaker, fisksås (igen) ,palmsocker och låter såsen bubblar vidare
Sist vänds paprika och thailändsk basilika ner
 
och
 
Voilá så var huvudrätten Green Curry Chicken klar 
 
 
 
Fantastiskt kul eftermiddag och himmelskt gott blev allt vi lagade.
Mysiga Chef Sukit Niramitcharoenwang  "kan sina grejer " som min son skulle sagt.
 
 

Kommentarer

  • Grandma säger:

    Ser väldigt nyttigt och fettfritt ut och inte heller alltför sött. Måste vara perfekt för lilla maggen.

    Svar: Precis, det är underbart gott och med fin kvalité på ingredienserna ....även väldigt nyttigt. Kram
    M W

    2014-01-28 | 16:59:58

Kommentera inlägget här: