stockholmshanghai.blogg.se

Härlig lördag….. och en ofrivillig promenad

Kategori: Shanghai

 
Att åka taxi i Shanghai fungerar oftast utmärkt om man bara kommit ihåg att ta med adressen på kinesiska, oftast fotar jag av adressen och har i min telefon för då kan man dessutom förstora bilden.....väldigt många chaufförer verkar vara närsynta och tar ibland fram gigantiskt stora förstoringsglas för att kolla tecknen....helt förståerligt eftersom de bara flyter ihop när texten är liten...... men de har ett otroligt minne, kan ALLA gator  och frågar aldrig om.
 
Nåväl ......herrn och jag skulle idag åka till ett ställe som ligger en bit bort från centrum.....vi visar adressen...killen nickar ok och börjar åka. MEN sen är det något som inte lirar...skulle han på lunch?.....var vi utanför hans distrikt?.....var hans pass slut?... eller hittade han helt enkelt inte ?? Ja inte vet jag men helt plötsligt stannar han bilen och viftar något om yòu guai dvs till vänster......och vi får kliva ur. Vi kollar med GPSen på telefonen och den visar på 20 minuters promenad till vårt mål och det ligger definitivt INTE till väntster.
 
Således traskar vi på..... dock blir vi rikligt belönade för vi har hamnat i dom här charmiga kvarteren.
 
 
 
Lite färdkost på vägen.....
 
 
.... Herr Gatusopare  blir  lördagsfin...
 
 
Mot väggen .... hans vackra sopkvast
 
 
 
På tork...kläder .....och korv
 
 
 
Ännu mer på tork.......precis utanför ytterdörren
 
 
 
Vackert vid kanalen
 
 
 
och så är vi framme vid målet ......
 
 
Coola byggnaden 1933 är ett före detta slakthus som har restaurerats och idag är där butiker, restauranger och kafeer.

 
Stället är väldigt stort och det är rätt suggestivt med gångarna där ( antagligen rätt) skärrad boskap föstes in för sin sista promenad i livet  
 
  
 
Finns flera spännande restauranger men vi vill bara ha något lätt till lunch och väljer Dukati cafe ......dock måste jag säga at de levererar INTE . Det enda spännnade med det stället är namnet .
 
 
♠♠♠♠
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: