stockholmshanghai.blogg.se

Sköna Söndag …..och spännande föredrag

Kategori: Shanghai

 
Restaurang M on the Bund har ofta event på söndagseftermiddagarna som till exempel musik, författarträff eller föredrag .
 
Idag är det Koreaspecialisten Andray Abrahamian som håller ett föredrag som han kallar
"Positive changes in North Korea ?"
 
Andray arbetar hos organisationen Choson Exchange , ett professionellt nätverk som  startades 2007 .De identifierar unga koreaner som arbetar som entreprenörer , inom ekonomi eller nationalekonomi med potential att driva förändringar och utveckling och erbjuder dem dels möjligheter till studieresor och praktik i Singapore dels arrangerar de workshops i Pyongyang. I dagens intressanta föredrag berättar han om sina intryck utifrån de senaste resor han gjort dit . Enligt honom finns en hel del positiva förändringar på gång . Efter föredraget ställs det ovanligt många frågor från publiken. Alla är så himla nyfikna på att få veta hur det verkligen är därborta. Bland annat ställs en intressant  fråga om någon av deltagarna i deras resor som när de fått möjligheten att lämna Korea vid hemresan inte velat åka tillbaka.......lyckligtvis säger Andray har det inte hänt  och om det skulle inträffa vore det, trots att vissa lättnader och utveckling skett i landet, med all sannolikhet dödsstöten för  Choson Exchange fortsatta arbete där.
 
 
 
Inspirerande .......och nice eftermiddag
 
 
 
Andray Abrahamian
 
Dottern är på chearleading träning så herrn och jag stannar kvar på restaurangen och äter en tidig middag. 
Underbara utsikten som alla restaurangerna på the Bund har......och som jag älskar... men med den följer att en del ställen, precis som den här, också kan ta något mer betalt än vad maten egentligen förtjänar.
 
 
Ute vid hissen mötte vi våren i form av körsbärskvistar med nyutslagna blommor.
 
 
 
Vi, men särskilt herrn, gillar att följa amerikansk fotboll. Det är en kort och intensiv säsong från september till december med 16 matcher för varje av de 32 lagen i grundomgången och därefter tar playoff vid för de 12 lag som kvalificerat sig . Finalen ,SuperBowl , går i år söndagen den 2 februari på MetLife stadium i New Jersey.
 
 
Nu börjar det  alltså hetta till och kvällens match mellan Denvers Broncos och New Englands Patriots och deras quarterbacks Peyton Manning och Tom Brady är en drabbning vi ogärna vill missa även om den visas live här....klockan 4 på morgonen....... Japp, vi ställer klockan och även om jag dåsade till några gånger var det värt det . Spännade som tusan men dessvärre förlorade vårt lag ,Patriots, med 16 mot 26 och därmed blir det Broncos mot Seattle Seahawks i finalen.
 
 
GOD NATT
 
 
 

Kommentarer

 • Lotta säger:

  Inspirerande och intressant! Härlig söndag med andra ord, gillar kombon med mat och läcker utsikt.

  Jag är helt rudis vad gäller American football. Kan ingenting. Bra att du berättar, nu vet jag ;)

  KRAM

  Svar: Kan verkligen rekommendera att du börjar kolla på AF. Det är ett så spännade spel och väldigt mycket intresse kring spelarna särskilt QB .Be någon kompis som kan spelet sitta med dig och titta på tex Monday night fotboll och förklara….för det går fort…i början ser eller förstår man inte finesserna som utspelas på plan. Kram
  M W

  2014-01-21 | 20:55:03
  Bloggadress: http://www.charmigacharlie.blogspot.com

Kommentera inlägget här: