stockholmshanghai.blogg.se

Smått och gott om Bali

Kategori: Bali

 
 
  
 
Ön Bali är den minsta provinsen i Indonesien och inkluderar några ytterligare öar bla Nusa Penida.Ön är drygt 12 mil från norr till söder ( dvs ungefär lika långt som topp till spets på Öland ) och 15 mil bred. Huvudstaden heter Denpasar , och där ligger även den  internationella flygplatsen som vi landade på. Det bor ca 4, 2 miljoner människor på ön. Bali är hemvist för de flesta av Indonesiens hinduer och de praktiserar "Balinesisk " Hinduism.
Majoriteten av Indonesiens befolkning är dock muslimer.
 
Morgonceremoni i hotellträdgården 
 
Överallt syns vackert lämnade offergåvor 
 
Bali är Indonesiens största turistort och är känt för sin fina konst, silver och metallsmide, skulpturer,läder, musik och dans.
Fin Bali musik till frukost
 
 Ön har gått från ett jordbrukssamhälle till turism som främsta inkomstkälla .Dock påverkades denna negativt åren strax efter attentaten 2002 och 2005 , då militanta islamister detonerade bomber och dödade flertal turister  bla på populära Kuta beach . Frånvaron av turister påverkade dramatiskt öns ekonomi eftersom turistindustrin beräknas ge 80% av öns intäkter.
Runt ön finns fina korallrev som lockar dykare och även är fint för snorkling. Södra ön har långa stränder med vit sand medan stränderna på norra delens har svart sand. Det bergiga landskapet mitt på ön är väldigt vackert med terassodlingar och  man kan även bestiga vulkaner. Många trevliga utflyktsmål finns inom lagom tidsram  såväl på Bali som till närbelägna öar. Klimatet och badtempertaruren ( särskilt för oss nordbor)  är så här i jultider helt ljuvligt.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: