stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Blå himmel - varför inte för alltid ?

Kategori: Shanghai

 
Bild från Foxnews 

För några veckor sedan rapporterade tidningar världen över från Peking maraton men det var inte själva loppet som stod i fokus utan den dåliga luften som löparna hade att utstå . Bilder med löpare i mask med grå bakgrund kablades ut över världen. Inte så himla smart och uppenbarligen tänker ledningen inte upprepa samma misstag under APEC mötet.

 
Bild från China Daily 

Nu pågår en hel del ryktesspridning kring ledningens metoder för att kunna visa blå himmel och onekligen måste de ligga någon sanning i dem för i måndags em kunde Pekingborna  njuta såväl nästan bilfria  motorvägar som  låga värden på pm 2.5 då mätarna visade  26....ungefär den nivå på  värdet som emellanåt drabbar trafikerade gator i Stockholm som Hornsgatan och Sveavägen . Vid maraton låg värdena mer kring 350 kanske tom upp mot 400.

Enligt China Daily har detta uppnåtts  och skall fortgå under mötet genom att kraftigt dra ner antalet tillåtna privatbilar att köra, temporärt stoppa väg och fastighetsbyggnationer i stan, stoppa  och kraftigt dragit ner produktion i vissa industrier samt minskat förbrukningen av  kol.

I en intervju på CNN svarar en tillfrågad kvinna journalisten med - om det går att få ner värdena så här mycket när alla världens ledare är på plats VARFÖR kan vi då inte alltid ha det så? 

Känns skönt att höra att invånarna öppet uttrycker kritik mot den ohälsosamma luft som är en konsekvens av att prioteringen legat på snabb tillväxt och verksamheter har oreglerat  och utan sanktioner kunna släppa ut föroreningar i såväl luft och vatten.  

Nuvarande ledning med Xi Jinping har dock en PLAN. Till 2017  ska  bla kolkonsumptionen dras ned från  23miljoner kubikmeter till 10 miljoner och ersättas med natur-gas.

MEN 

Är det då konstig att konspiratören inom en vaknar till liv när vi i Shanghai på onsdagmorgonen vaknar upp till detta .....pm 280 !!! 

 
.....värden vi sällan har härnere ......frågan är ...kompenseras bristen på produktion norröver med MER härnere ???
...tja vem vet.
 
Jag är på väg till flygplatsen för en tripp till Sverige och undrar om vi kommer kunna lyfta i tid.....går  nämligen inte om smogen är för tät.
 
 
Och mycket riktigt.
Ombord får vi gå men sen blir vi sittandes ytterligare 1,5 timmar innan vi får klartecken....gggrrr .
 
 

Äntligen .....mot STOCKHOLM..... åh vad det ska bli kul. 

 

♠♠♠♠  

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: