stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Nästan allt blev fel

Kategori: Peking

 
Nej det är inte regn, inte dimma och  inte snö utan SMOG..... rejält mycket också.
Min app över andel PM 2,5 som de här otäckingarna kallas dvs orena partiklar i luften typ utsläpp, metaller, avgaser och annat slibbedibb , visar på 435 !!! Betänk då att Stockholms högsta värde som emellanåt uppmätts på de mest trafikerade gatorna ligger kring 30. 
 
 
Således har solen och den fina blå himlen från igår, då värdet låg på 135,  svepts undan av den här tjockan
Dörrvakterna har satt på sig munskydd......helt förståerligt . Skulle absolut inte vilja stå ute hela dagen och andas in den här äckliga luften. 
 
 
I förhoppning om att det ska lätta  slappar  vi en stund hemma på hotellet, ser ett avsnitt House of Cards och går ner till gymmet. .....men men  inget förändras så det är lika bra att sticka iväg. 
 
Idag har jag planerat för att vi ska åka och se på the Birds Nest dvs den spännnade stadium som byggdes till olympiaden 2008 därefter skulle vi gått på konstmuseum men det kommer vi nu inte hinna  utan det får vi spara tills nästa tripp .
Visar adressen till taxichauffören som ser ut som om vi frågat om vägen till månen.......jag har  heller inte någon bild att visa upp.....blir nästan lite irriterad ...jag menar 2008... och en otroligt känd bygnad !!!! hur kan han iNTE veta var det är???  Efter lite diskussioner med hotellets dörrvakt hummar han jakande och vi susar iväg.
 
 
Han kör oss hit......och förvisso är det någon form av Olympiaby....
 
 
......och det FINNS en arena ........men det är INTE fågelboet.
 
 
 
Efter att ha förvissat oss om att taxichaffisen STANNAR kvar och väntar på oss......hur ska vi annars ta oss tillbaka? Här verkar nämligen helt dött, så kliver vi ut och går en sväng runt på området. Allt ser väldigt slitet och inte underhållet på något sätt . Ser i alla fall att några fotbollsplaner som ligger bredvid arenan är fina och där pågår ....trots den hemska luften...både spel och träning......i övrigt känns dock området rätt risigt.
Känns vemodigt att se. För ett antal år sedan besökte vi en anna Olympiaby....fast jag kan inte just nu komma på var det var ?? men den var också helt övergiven och förfallen.
Vilket jag tycker är helt förskräckligt. Alla dessa pengar som investeras i anläggningarna ....och sen då ? ...ingenting.
HELT GALET 
 
Taximannen verkar i alla fall förstått vad vi menat för som tur är står han kvar och jag ger honom min nästa adress till en nice bar med en härlig takterass dit jag tänkt att vi kan åka för en eftermiddagsdrink. Även om vi idag får sitta inne i baren.
 
Jaha......så kommer vi fram till hotellet och det lyser KONKURS och ruin om stället.
TROTS
 att det faktiskt bara var tre veckor sedan jag läste en rekommendation på det här trevliga stället.
MEN 
glöm det för idag.
 
Lite dämpade och frusna och utan fler uppslag just nu försöker vi finna en ny taxi ......får väl helt enkelt åka tillbaka till vårt hotell .
MEN
det är egentligen trist för klockan är bara drygt 2 på em 
när vi passerar några tjusiga storhotell skriker jag 
TING!!!!
......som betyder stanna ....vilket chaffisen  såklart då gör.
 
 
  
Himla bra .
Här inne är det varmt och mysigt.
Personalen supernice 
 
 
Doftar gott och till och med infinner sig lite julstämmning .
 
 
Fin musik i högtalarna och vackra detaljer i inredningen.
Rogivande miljö
 
 
Lämpligt nog serverar de afternoontea.
Så sitter vi där hela eftermiddagen, bablar på om livet  och mumsar scones, macaroons och andra delikata bakverk. 
 
 
 
 På kvällen åker vi ut till ett trevligt villaområde drygt 30 minuter med bil från city och äter middag hos svenska vänner som har bott många år i Kina.
Alltid kul att diskutera landet, historien och regimen med dem som är väldigt kunniga.
 
ps .....Vännerna  gillar också baren som vi åkte till tidigare på dagen och blev lika häpna som vi att den ...hux flux   ...klappat igen.
 
.....bara måste klämma in 
Dagens Sova på Jobbet 
 
 
 
En vakt i gångtunneln under den breda avenyn som passerar Himmelska Fridens Torg........ett ställe som från tid till annan faktiskt är utsatt för incidenter tex bilbomber.......möjligtvis inte allra bästa stället att  att sova bort arbetstiden på , fniss 
 
 ♠♠♠♠

Kommentarer


Kommentera inlägget här: