stockholmshanghai.blogg.se

Internet....oj oj oj

Kategori: Allmänt

 
 
Flyttade hit och ett helt nytt begrepp blev känt för oss.
 
VPN TUNNEL
 
dvs  internettjänster som på ngt mysko sätt inte visar  att  servern ligger här  utan dirigerar om så att det verkar som om den befinner sig i ett annat land.
 
ALLA
 både privatpersoner och företag använder sig av VPN för  att kunna öppna Facebook, Gmail, kunna se på SVTplay , googla , söka information och massa annat som vi  är vana vid att kunna göra och tycker är viktigt.
 
NU 
ryktas det om att vårt nya hemland är på krigsstigen mot flera av de mer välkända sighterna och stänger ner  och /eller stör vissa VPN .
 
Är starkt benägen att tro på detta , för visst vi är vana att internet är segt men nu är det långsammarare än långsamt. 
 
Skulle se  senaste avsnittet På Spåret........tog ´2,5 timme eftersom det hela tiden avbryts och buffrar. Hann under tiden måla dubbla lager nagellack både på tår och fingrar , sortera tvätt, stryka några skjortor mm mm  
Att boka flygresa......fick gå in på hemsidan fyra gånger innan äntligen min bokning gick igenom.
Har sedan i lördags försökt publicera ett blogginlägg med fem nytagna bilder .....helt omöjligt .....därav dessa rader så länge..
Vill öppna och läsa mina favoritbloggar.....står bara och snurrar.
Försöker ladda ner veckans radioprogram i min telefon......går inte ...eller så  laddas programmet men INTE ljudfilen....lite svårt att lyssna då, ha ha
 
Ja så där håller det på.
FRUSTRERANDE? ....om något
 
♠♠♠♠

Kommentarer

 • Brysselkakan säger:

  Kan inte annat än att lida med dig och känna lite glädje över att vår tänkta flytt till Shanghai i sommar plötsligt inte blir av. För sånt strul gör mig milt sagt galen.

  Svar: Oj ....var det på väg till Shanghai ni var ? Ja men det var trist att det inte blev av . Förutom datastrul är det himla kul att bo här. Önskar er stort lycka till med husbygget. Verkar vara ett kul projekt.
  Ha en bra dag i snön
  M
  M W

  2015-02-02 | 15:53:25
  Bloggadress: http://www.brysselkakan.wordpress.com
 • Grandma säger:

  Förstod att någonting hänt som hindrat dig att skicka foton och betraktelser till oss som hungrar efter nyheter från öst. Ta med pälsen när du kommer, den behövs här i vinterkylan.

  Svar: Huva.....längar INTE efter kyla men efter er, Dino, semlor och att hitta kläder i min storlek, ha ha
  Kram
  M
  M W

  2015-02-03 | 19:51:38

Kommentera inlägget här: