stockholmshanghai.blogg.se

The Year of the Goat

Kategori: Shanghai

 
Är tbax i ett regningt Shanghai och Getens År
 
 
De som föds i detta tecken anses vara vänliga, vårdande, artiga,varmhjärtade och begåvade.De har känsla fär konst och vackra ting , är ekonomiska och speciellt förtjusta i att leva livet lugnt och stilla . Tar gärna hamd om andra och är sällan pessimistiska.
Låter i mina öron som en rätt sund karaktär men ändå är det en tydlig skillnad mot halabalot kring Hästens år. Uppenbarligen är inte getbabysar de most populära.
 
 
Visst säljs det getprydnader och såväl offentliga platser som skyltfönster dekoreras med getinstallationer men som sagt på ett betydligt diskretare sätt än förra året.
 
 
Sen är det rätt krångligt med  översättningen av det kinesiska ordet till engelskan.
Vad är det för djur?
Det kinesiska tecknet Yang kan användas för både get, får och vädur men de som kan sin Zodiac hävdar att det mest troliga är en Get vilket också oftast är det djur som återges i traditionella kinesiska
paper-cuts.  Kineserna verkar dock inte problimatisera tecknet .Vad gäller för Zodiac benämner det djuret som Get men föredrar att som maskot  köpa en ulligare och gulligare lammversionen .
Året beskrivs därför  både som  får och get.
 BÄGGE är rätt ....även om jag tycker att  fåret dessutom ofta ser ut som en korsning av lamm 
med vädurshorn.
 
 
Jaha, vad väntar då för Getterna under 2015 
 
Enligt fortunetellers kommer deras lycka att flukturera. Karriärmässigt kommer de varken att få ökad lön eller bli befodrade. Således uppmanas de att stanna kvar på sina positioner (hm....måntro om detta måhända  kan hänga ihop med att stora städer som tex Shanghai just nu har problem både med  ställda krav på ökade löner samt att behålla personal )  arbeta flitigt och på så sätt ska året flyta på i lugn och ro. De ska dessutom vara väldigt försiktiga med investeringar  . Vad gäller relationer uppmanas de att vara toleranta mot familjen, vänner och kollegor för att  undvika konflikter.
 
 
 
 
 
Vilka kändisar är getter?
 
 Michelangelo, Mark Twain, Thomas Alva Edison, Rudolph Valentino, Barbara Walters,Nicole Kidman, Julia Roberts, Bruce Willis, Benicio Del Toro, Claire Danes, , Matt LeBlanc och för er som har läst Jung Changs Den sista kejsarinnan av Kina  kan det vara intressant att veta att även  Empress Dowager Cixi tillhör denna
¨vänliga¨ skara.
 
 
 
 
Efter att i två veckor levt i sus och dus och  tillbringat många timmar på flygplan kände jag stort behov av att röra på mig. Fördelen med regn är att luften blir väldigt fin och vi får låga bra värden av 2,5 PM.
Så trots regnet ger jag mig ut i skymningen och springer en runda i parken.
Beundrar i farten denna nya vackra installation vid dammen .
 
 
GO KVÄLL
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: