stockholmshanghai.blogg.se

Veckans Snackis

Kategori: Stockholm

 
Förutom diverse exministrars romantiska eskapader, ha ha,  surrades det i veckan  även om regeringens förslag att införa rökförbud på allmänna platser bland annat på uteserveringar.
 
www.rosendalstradgard.se
 
Helt i linje med detta sitter jag ute på Arlanda, nersjunken i en skön fåtölj  med en god latte i handen och  tittar på den stackars kraken ensam där i glasburen till allas beskådan.
 
OTROLIGT
hur snabbt attityden till rökare  har svängt.
 
 
Ända till slutet av 90talet  odlade Philip Morris myten om den starke  och snygge mannen , i deras annonser oftast en cowboy, njutandes sin vita pinne.
 En av världens mest framgångsrika reklamkampanjer,  med detta menas att företaget tydligt kunde urskilja ökad försäljning i samband med annonseringen, använde flera tjusiga män som modeller . Varav den sista överlevande 85 år gammal somnade in för några veckor sedan. Till skillnad mot några andra kollegor sägs han ha dött en naturlig död.Övriga dog betydligt yngre och samtliga i sjukdomar som anses relaterade till rökning....något som del av lönen vilket sägs ha varit obegränsad tillgång på ciggisar kan ha bidragit till. Vet inte hur kartlagt det slutligen är vad som orsakat dessa mäns tillstånd men stämningar  från de anhöriga mot PM har förekommit .
 
En ung och stilig Darrell H. Winfield 1929- 2015
 
 
Bilderna fungerade ,rökare ansågs länge vara coola typer .
Rökarna hade också en stark ställning och självklara rättigheter  tex att ta rökpaus när det passade eller att röka inne på sina kontorsrum.
 
Trots högljudda protester införde Sverige 2005 rökförbud på restauranger , ett beslut  ingen idag begråter.

 
Så det är inte så att jag tycker synd om den där killen i akvariumet  mer att jag häpnar över den totala förändringen av våra roller som skett på mindre än 10 år.
 
 
 
MOI......100% FÖR ALLA METODER SOM MINSKAR RÖKNING
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: