Intresse : Äta och laga mat
Kategori: Shanghai
Ni som läser stockholmshanghai vet att mina inlägg kretsar rätt mycket kring god mat.
Jag älskar både att laga till och äta god och spännande mat , testar gärna nya rätter......ja inom rimliga gränser förstås, här i Kina kan det ibland bli LITE för spännnande på tallriken så man får se upp.
Att dessutom dela tillagning och måltid med andra likasinnade är en given ingrediens, fniss , till trivsam samvaro.

På agendan idag står bägge aktiviteterna .
MEN
först vinkade jag av väninnan som nu åker några dagar till Hong Kong för att möta såväl sin fina man som våra gemensamma vänner .

Kollegorna och jag hade alltså idag det delikata uppdraget att proväta menyn och smaka av vinerna .......till en stor fest som vi ansvarar för .

Japp , jag kan lova att inte lär de 200 gästerna bli besvikna .
Ypperligt tillrett och välkomponerat.
På kvällen är det så dax för MIG att dra på kockluvan.

Svenska klubben har bjudit in till Chinese Cooking Class.

Vi delades in i två lag, mitt hette Pink Rabbit, som hackade ( det är väldigt MYCKET hackande i kinesiska köket ) och tillredde fyra rätter vardera.

Duktiga kockarna kom från South Beauty som har några välrenommerade restauranger i Shanghai.

Förutom de åtta rätter som de bägge lagen tillredde rörde kockarna snabbt ihop fem till!!
Man behöver aldrig gå hungrig från en kinesisk måltid .

GOD NATT