stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Mingla med Ministern

Kategori: Shanghai

TREVLIGT
Bil med svenska flaggan .......varför står den parkerad här ?
 
 
Jo ,för att bilen tillhör svenska generalkonsuln.
Just nu är hon  värd för  Anna Johansson ,Sveriges Infrastrukturminister   som med  en liten delegation är på besök i Shanghai och Beijing. Ministern ska bland annat träffa  Kinas transportminister, prata om kinesiska investeringar i Sverige och vilka utmaningar som Sverige respektive Kina står inför vad gäller teknologi, lagstiftning samt anpassning av infrastrukturen.
Hon ska även medverka i ett seminarium arrangerat av Volvo Cars om självstyrande bilar.
Det sista låter spännande tycker jag .
 
 
Enligt en rapport i Ekot meddelade  Volvo för några år sedan att de tillsammans med Trafikverket, Trafikstyrelsen och Göteborgs stad planerar ett forskningsprojekt kring självstyrande fordon.
Målet är att under 2017 ha 100 bilar ute för test på motorvägarna runt Göteborg.
Vi får väl se hur det går med det? 
 
Ikväll är dock mitt fokus på det Mingel med Ministern som jag och kollegorna i samarbete med Svenska Konsulatet arrangerar .
 
 
Anna ska berätta lite om de områden hon just nu arbetar med och gästerna har möjlighet att ställa frågor.
 
 
 
Stressigt som tusan bakom kulisserna , förändringar i sista minuten vad gäller schemat. Inget som varken vi, konsulatet  eller ministerns delegation  kan göra något åt . Det är bara så många besök som ska rymmas i agendan och vi arrangörer runt omkring besöket måste ha ett flexibelt sinne och snabbt anpassa oss till de ändringar som regelbundet droppar in under dagen.....phu.
 
 
Frågestunden blir i alla fall livlig och även om svaren  på sedvanligt politikervis är mer generella än konkreta verkar gästerna mer än nöjda .......och det är det VIKTIGASTE för mig.
 
 
GOD NATT
 
 

Kommentarer

  • Mor hemmavid säger:

    Kul! Jag vet ju att du är en fena på att organisera allt så att varenda gäst TRIVS!!

    Svar: Tackar , tackar. Dock betydligt enklare att fixa till en trivsam kväll hemma med familj och vänner . I mina arbets event är det alltid så många detaljer som kan ...och...går snett.Kunna bevara lugnet i stressade situationer samt att komma ihåg humorn hjälper en rätt långt ändå.
    Ha en bra dag
    kram
    M
    M W

    2016-04-11 | 08:45:32

Kommentera inlägget här: