stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Stipendieutdelning

Kategori: Stockholm

 

En nuvarande Stipendiat och 2015års  inväntar mig på trappan till Musikaliska.
 
DE
är inbjudna till kvällens baluns eftersom de båda är medlemmar i nätverket Wallumni
.....en ära som tillfaller alla mottagare av Anders Walls Stipendier.
 
 
 
SJÄLV
är jag där i egenskap av ledamot i den nomineringskommitté som utser en av Stipendiaterna ...den till  Svenska Handelskammaren i Shanghai.
 
 
 
 

När Anders Wall 1981 fyllde 50 år anordnade hans vänner en insamling . Resultatet blev  7 miljoner kronor och med dem som grundplåt startades Anders Walls Stiftelse. Anders ville särskilt stödja insatser gjorda av unga människor i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande.  

Bilder www.wallstiftelsen.se

  

Häromkvällen var det  utdelning ...alltid på Anders Walls födelsedag..... för  2017 års Stipendier.

Vänner, föräldrar, kollegor,Wallumnis ,stiftelsemedlemmar, kommittéledamöter, företrädare för näringsliv  och många många fler gäster samlas till den fina ceremonin i vackra Kungliga Musikaliska Akademin nere på Nybrokajen .

 
Programmet innehåller såväl  vacker musik som intressanta tal.
 
 

I år delade Stiftelsen ut 2 miljoner kronor i stipendier till elva unga begåvningar inom områdena forskning, entreprenörskap, landsbygdsutveckling, internationella studier och musik. 

 
 
Anders överräcker till Sofia hennes  diplom och stipendium på 150 000 SEK.
I september åker hon till Shanghai för att i 10 månader arbeta på Svenska Handelskammarens kontor .
 
 

Därefter håller hon , precis som övriga mottagare , ett strålande välformulerat tal.

Sofias fokusområde är den snabba digitaliseringsprocess som pågår i världen. Hon driver ett konsultföretag som bland annat utvecklar kundernas förståelse för digitaliseringen och hur den kan förändra förutsättningarna för i synnerhet handeln.

Ofta anställer företag någon för att ”ta hand om det där på nätet” men det handlar ju om att implementera det digitala synsättet i hela verksamheten. Jag vill jobba strategiskt med att utveckla de gamla organisationerna och förändra de stora, stela dinosaurierna. Det är ett paradigmskifte vi upplever med helt nya regler. Nätet är ett fönster mot hela världen!

 
Efter musik, tal och gratulationer blir det god middag och kul mingel. 
 
 
 
 
Himla  skoj var att jag även hann babbla en stund med Hong Kong väninnan som också är på ett snabbt besök i stan och med på ceremonin .
Inget konstig alls att öven hon är närvarande. År 2000 blev hon Anders Walls Confidencenstipendiat och tillhör sedan dess såklart det illustra Wallumnigänget.
 
 
 
GOD NATT
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: