Från öst till väst
Kategori: Okinawa
Lämnar östsidan av ön för västsidan, den sida där majoriteten av hotellen på Okinawa ligger utmed den fina kusten.

I väntan på att vårt rum ska bli klart slår vi oss ner i trevliga lobbybaren.
Ber om varsinn cafe latte .
Får ett glas kall mjölk och ett litet shot med kaffe vid sidan om , ha ha
Jaja man ska INTE ta för givet , vara mer ödmjuk och tydligare kommunicera sina önskningar.
Förstå att det som är vardagsvara för oss inte behöver betyda detsamma för andra.

Direkt man befinner sig en bit bortom allfarvägen såväl i Kina som Japan och förvisso hela Asien så är kaffe ........särskilt i kombo med mjölk fortfarande något av en raritet .
HÄR
ligger fokus och kunskap på te ...i alla möjliga former, kvaliteter, färger och smaker.

Rummet klart och vi spenderar resten av eftermiddagen vid poolen.

Ytterligare något som är gemensamt för Japan och Kina är motviljan mot att exponera sig för solen.
Vit alabasterhy eftersträvas.
Vi behöver aldrig bekymra oss över att alla solsängar ska vara upptagna , de på skuggsidan ja , övriga ...icke.

Så är också deras hy slät och fin även upp i hög ålder.
När jag la upp dessa bilder från hotellets pool och trädgård på mitt Instagram kommenterade kvicktänkta @brysselkakan att även andelen hudcancer borde vara lägre på grund av detta synsätt.
Blev nyfiken och läste några hälsoartiklar i ämnet. Verkar som om hennes antagande är det rätta ....även om bilden nedan är från 2002. I den syns klart och tydligt stor avvikelse mot tex Australien som pga av dåligt ozonskikt har stora problem med just hudcancer.

Finns förstås många andra påverkande orsaker som livstil, föda och föroreningar i miljön men för en gångs skull kanske en skönhetsaspekt är av godo.

Kaffe kanske inte är deras starkaste sida men det blommar både kring och i poolbaren.
Lite kalla bubblor i eftermiddagssolen sitter aldrig fel.

Går till mysiga terassen vid lobbybaren för drink innan middagen,,,,,,,och vad tror ni om sällskap ???
Mycket riktigt så är vi ensamma även här .
Det var just det där med olika synsätt.
Nåväl
vi pratar istället med unga och mycket intresserade servitrisen.
Hon berättar att hon lärt sig sin engelska efter att ha spenderat två månader i Fillipinerna, älskar att resa...när hon har möjlighet, gillar mycket att arbeta på det här hotellet...ja vad ska hon annars säga till oss om det , fniss och att hon vet var Sverige ligger då hon nyligen besökte Finland.
Älskar nämligen Marimekko, Ittala glas och Mumintrollen......häpp!

Går vidare för middag.
Favorit i repris......Teppanyaki
Kvällens surprise är att Mr Chef är italienare.
Bondar direkt när det visar sig att han ursprungligen kommer från Milano.
DET
kan inte vara lätt att laga och servera japansk fine dining till japaner och vara europe'.......hur har du lyckats med det frågar vi ?
Målmedvetna 22 års slit hos japanska mästerkockar......och lite galenskap.... svarar han och ler glatt.
Idag är han Mr Chef för vårt hotells två japanska och en italiensk restaurang.
Wow... RESPEKT

Börjar måltiden med att få välja perfekta storleken på pinnarna.......seriöst .

Teppis är som Kräftis....obligatoriskt med haklapp, ha ha

Kvällens måltid.......som vanligt....himmelskt gott.

Läcker efterrätt.
Trevlig gest från Mr Manager som noterat att vi är förstagångsbesökare på Okinawa.

På gott humör strosar vi tillbaka mot lobbybaren.
Tänkte avrunda aftonen med lite mer kallt bubbel på fina terassen.
Klockan är bara 23 ....och det är STÄNGT.....Hmm

Njuter av månen istället .
GOD NATT
Bloggadress: http://www.brysselkakan.wordpress.com