stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Över bergen

Kategori: Da Nang


Vi lämnar Hue och åker till Da Nang .
Finns två alternativ , motorvägen eller över bergen .
Bägge tar ca 3,5 timme 

(null)

Vi väljer att åka över bergen . 
MER
spännande 
😬

(null)

DET
är vi och
 "MILJONER"
moppar 
🤣🤣

(null)

Snirkligt värre ...... men vackra vyer över havet och kusten  . 

(null)

Stannar till i en liten fiskeby .
Här fiskas en typ av musslor .
Som vi förstod det lägger fiskarna ut de svarta moppedäcken . Musslorna "flyttar " in . Däcken tas upp och rensas från musslorna .
Stora säckar med musslor sänds framåt sen eftermiddag med bussen ner till restaurangerna i Da Nang .

(null)

När arbetspasset är slut vilar fiskarna i de skjulliknande skydden ute i bukten .
Finns inget annat där än tre väggar , tak och en hängmatta . 
Hur ofta de åker till sina hembyar/familjer får vi inte något riktigt svar på .
Vår chaufför kanske inte förstår oss eller vet svaret . 

(null)

Vi kommer ner mot kusten och fram till Da Nang strax innan skymningen .

(null)

Aftonens restaurang är resans absolut bästa .

(null)
 
EN 
fullständig  fullträff
Vietnamesisk fine dining på riktigt bra nivå.

(null)

Extra kul tycker vi det är att ägaren /grundaren är en relativt ung cool tjej. 
Summer Le 

(null)

www.summerle.com

Så här presenterar hon sig själv och sin kokkonst på hemsidan .

"It all began in 2009 when I decided to create danangcuisine.com to introduce my beautiful hometown’s cuisine to international friends. Little did I know this food website would grab so much attention from Vietnamese food lovers around the world, and bring a huge, positive impact on my career and personal life later on.

Today, I am the chef-owner at Nén restaurant which serves modern Vietnamese cuisine, and founder/operator of the popular Funtastic Danang food tours. I also continue to pursue my passion for Danang Cuisine by actively blogging and vlogging on my Youtube channelblogInstagram and Facebook.

My goal in life is to bring more exposure for central Vietnamese cuisine as well as help make a positive impact on this region which I proudly call home.


Bara att applådera och önska fortsatt lycka till 

GOD NATT







Kommentarer


Kommentera inlägget här: