inte tjata mer om vädret .
Ni ser ju .....helt underbart .
Morgonjogg ,med säsongens sista Spanarna i lurarna, genom hamnen och upp mot Södertorg .
Bra med långa uppförsbackar , biter lite extra både på rumpan och flåset .
🤣🤣
Väninnan och jag har gjort flera resor tillsammans och " kan " därför varandra .
Morgonen tillbringar vi för oss själva .
Vill någon av oss sova gör vi det , vill vi promenera/jogga gör vi det .
Ses därefter vid 10 och äter lång mysig frukost tillsammans .
Villa Almas trevliga matsal ....
.... och delikata lilla uteservering .
Måste säga att de verkligen lyckats med färger och detaljer .
Mycket genomtänkt och chict .
Redo för ännu en nice dag på stranden .
Dagens mål ... vackra Ihreviken .
Trots ett antal dopp under dagen vill hon avsluta med ett till " hemma" i Visby .
Moi ?
Njae .... är inte riktigt där än 🥶.... men om solen fortsätter slösa värme över oss ... kanske , kanske .
Tar en drink i hotellets läckra bar .
Veckan efter midsommar är alltid något av en test/öppna sakta för hotell och restauranger . Säsongen är intensiv men VÄLDIGT kort , huvudsakligen är det Juli som drar flest turister . Stort avbräck i år är såklart den inställda Almedalsveckan
som alltid börjar sista söndagen i juni .
Så en del etablissemang , som tex baren och restaurangen här på Villa Alma , är ännu inte officiellt öppnade .
MEN
ett glas vino är det ingen som nekar oss .
🥂
Vandrar bort mot aftonens restaurang, Tuppen
Som drivs av familjen bakom populära Gula Hönan .
Saxade några rader ur en text som White Guide skrev inför premiären sommaren 2018 ,
KROGNYTT VISBY: Gula Hönan öppnar syskonkrog i Visby.
Till våren öppnar krögarsyskonen Josefin Qwiberg och Marc Enderborg
Tuppens Krog Lokalen, som ligger på Adelsgatan är från sent 1700-tal och har i snart hundra år varit ett bageri.
Krögarfamiljen från Gotland har drivit mästarklassrestaurangen Gula Hönan i Hemse i sju år men
har länge letat efter en lämplig lokal att driva restaurang i året runt.
Tuppens Krog blir precis det och ambitionen är att öppna en tillgänglig matkrog. Fortfarande är menykonceptet
på idéstadiet men klart är att grönsakerna som mamma Tina-Marie Qwiberg odlar får följa med till Visby.
– Det blir råvaror av hög kvalitet, gärna egna och vilda. Rätterna på menyn kommer att bytas ofta berättar Josefin Qwiberg.
Trevligt , gott och skönt casual tyckte vi .
Rekommenderas .