stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Bilderna säger allt

Kategori: Gotland


KAN 
inte tjata mer om vädret .
Ni ser ju .....helt underbart .

(null)

Morgonjogg ,med säsongens sista Spanarna i lurarna, genom hamnen och upp mot Södertorg . 
Bra med långa uppförsbackar , biter lite extra både på rumpan och flåset .
🤣🤣

(null)

Väninnan och jag har gjort flera resor tillsammans och " kan " därför varandra .
Morgonen tillbringar vi för oss själva .
Vill någon av oss sova gör vi  det , vill vi promenera/jogga gör vi det .

Ses därefter vid 10 och äter lång mysig frukost tillsammans .
Perfekt upplägg 
👌

(null)

Villa Almas trevliga matsal .... 

(null)

.... och delikata lilla uteservering .
Måste säga att de verkligen lyckats med färger och detaljer .
Mycket genomtänkt och chict . 

(null)

Redo för ännu en nice dag på stranden .


(null)

Dagens mål ... vackra Ihreviken . 

(null)

Trots ett antal dopp under dagen vill hon avsluta med ett till " hemma" i Visby .
Moi ? 
Njae .... är inte riktigt där än 🥶.... men om solen fortsätter slösa värme över oss ... kanske , kanske .

(null)


Tar en drink i hotellets läckra  bar .
Veckan efter midsommar är alltid något av en test/öppna sakta för hotell och restauranger . Säsongen är intensiv men VÄLDIGT kort , huvudsakligen är det Juli som drar flest turister . Stort avbräck i år är såklart den inställda Almedalsveckan som alltid börjar sista söndagen i juni . 
Så en del etablissemang , som tex baren och restaurangen här på Villa Alma , är ännu inte officiellt öppnade .
MEN
ett glas vino är det ingen som nekar oss . 
🥂


(null)

Vandrar bort mot aftonens restaurang, Tuppen 

(null)

Som drivs av familjen bakom populära Gula Hönan . 

Saxade några rader ur en text som White Guide skrev inför premiären sommaren 2018  ,

KROGNYTT VISBY: Gula Hönan öppnar syskonkrog i Visby. 

Till våren öppnar krögarsyskonen Josefin Qwiberg och Marc Enderborg  Tuppens Krog  Lokalen, som ligger på Adelsgatan är från sent 1700-tal och har i snart hundra år varit ett bageri.

Krögarfamiljen från Gotland har drivit mästarklassrestaurangen Gula Hönan i Hemse i sju år men har länge letat efter en lämplig lokal att driva restaurang i året runt. 

Tuppens Krog blir precis det och ambitionen är att öppna en tillgänglig matkrog. Fortfarande är menykonceptet på idéstadiet men klart är att grönsakerna som mamma Tina-Marie Qwiberg odlar får följa med till Visby.

– Det blir råvaror av hög kvalitet, gärna egna och vilda. Rätterna på menyn kommer att bytas ofta berättar Josefin Qwiberg.

(null)         

Trevligt , gott och skönt casual tyckte vi .
Rekommenderas . 


(null)

(null)

(null)

ALLTSÅ
👌
🙏
God Natt 



Kommentarer


Kommentera inlägget här: