stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

En kanonkväll med Bokhyllarna

Kategori: Läsvärt / Sevärt

 
Tar tåget ner till Linköping......jag gillar verkligen att åka tåg och nya Centralen har blivit väldigt fint med flera bra affärer där man kan handla smått och gott innan resan.. Nu kunde jag köpa både bra böcker,  gott Starbucks kaffe  samt fina blommor och  påskgodis till kvällens värdinna.
 
 
På väg till väninnan promenerar jag förbi den praktfulla domkyrkan som lyser fint i kvällssolen.
 
I nästan tre år bodde vi i trivsamma Linköping .
 
Våren 2012 var jag med i tidningen Correns bokklubb och träffade då mina fina vänner i Bokhyllarna som vi döpte vår egen lilla klubb till när perioden med Corren var över. Bokcirkeln träffades på Correns redaktion vid fem tillfällen, vi diskuterade boken och en artikel om träffen skrevs och publicerades helgen därpå. Under hela våren   skrev alla cirkelmedlemmar flera inlägg under Bokcirkelns blogg om boken vi just läst och de diskussioner och sidospår dessa gav upphov till.
 
 
 
För mig som då var  relativt ny i stan blev Correns bokcirkel en perfekt ingång till att träffa
trevliga bokläsande vänner . 
 
 
 
Efter god middag, massa prat om  bröllop då en av väninnorna  snart ska gifta sig ,spännade resor och 70 -årsfirande i Portugal  diskuterade vi  Långsamhetens lov.... från 2010
 
 
Kanske att tiden har sprungit ifrån den här boken som blev väldigt uppskattad när den kom och bara i Sverige har sålt 150 000 ex  och översatts till många andra språk
 
MEN 
så här kände vi ....snyggt samanfattat av vår kommande vackra brud

Boken innehöll vissa små guldkorn och de tre kapitel som innehöll reseskildringar var läsvärda och trevliga men i övrigt var boken pretentiös och självgod. Den serverade inte heller några direkta tankar om tid utom mer om religion. De citat som fanns med kändes oreflekterade, efter vissa citat så serverade författaren bara någon one-liner och gick sedan vidare.

I  GILLA terminolgi  således en horisontell tumme.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: