stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Hungrig.....NOT

Kategori: Restaurang och Bar

 
Två dagar  i stan och jag vill hinna träffa flera av vännerna och eftersom  jag gillar att umgås kring mat blir det gärna ett möte på krogen. 
Dessutom extra kul om vi kan testa något nytt....finns ALLTID nya ställen verkar det som , ha ha
 
LUNCH 
Nybrogatan 38
med fina syrrorna och mamma
Himla trevligt och avspänt ställe med superfräsch mat.
 
 
MIDDAG 1
Extra kul att de matintresserade journalistvännerna valt den på försommaren öppnade  Restaurang Shibumi. 
 
 

 Krogen ligger i källaren i samma byggnad som superba  Esperanto och  Råkultur . Samtliga drivs av  Sayan Isakssons.. Shibumi är en så kallad izakaya, typ cocktailbar , namnet är japanska och betyder ungefär enkel skönhet 

Menyn består av olika smårätter så vi beställer in fyra stycken vardera.

Såväl enkel skönhet som smakar fantastiskt gäller för dem alla. 
 
 
MIDDAG 2 
Intas med likaså matintresserade vinresevännerna och vi cyklar bort till Sveavägen och det i våras
öppnade Miss Clara
 
 
Nobiskoncernen har tillsammans med arkitekt Widgårdh skapat ett designhotell och öppnat restaurang  i ett  vackert gammalt hus som en gång i tiden var flickskola  och döpt etablissemanget efter skolans rektor.
Lite ovanligt läge för ett så pass stylat ställe .....bådar gott för Sveavägen som nu kanske får en välförtjänt uppfräschning när andra liknade place säkert följer efter.
 
Trevlig service, god mat men lite väl tomt i lokalen...kanske har inte Stockholmarna ännu hittat hit ...synd på så rara ärtor.
 
 
Men för  att få lite mer folkliv omkring oss cyklar vi vidare till Taverna Brillo och deras mysiga  Marknad där vi tänker oss en  snabb kaffe och glass för att därefter möta upp andra vänner för ett glas vino.......men se dom tankarna delas inte alls av vädergudarna . Med en sekund till godo hinner vi slinka in på Brillo innan himlen öppnar sig och regnet vräker ner.
 
 
Vi sitter kvar en stund med förhoppning att det ska lugna ner sig......vilket det inte gör.....tiden går och de mer kvällspömsiga  kamraterna kastar in handduken....vill gå och sussa.
Jaha, bara  för oss att cykla hem då och BLÖTA blir vi men nu spelar det ingen roll.
 
GOD NATT 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: